Afbeelding
Eigen Foto

Aantal Haarlemmermeerse coronapatiënten stijgt naar 30

26 maart 2020 om 14:41 Overig

HAARLEMMERMEER Volgens de meest recente cijfers van het RIVM, die om 14.00 uur gepubliceerd zijn, zijn er in Haarlemmermeer sinds gisteren zeven nieuwe personen positief getest op het coronavirus. Het totale aantal besmette personen in Haarlemmermeer is hiermee gestegen naar 30. 

LANDELIJKE AANTALLEN Sinds gisteren zijn 1019 nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd in Nederland. Het totaal aantal positief geteste patiënten komt hiermee op 7431. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten is 434. Sinds gisteren zijn er 78 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis is 2151. Dit is een toename van 315 personen sinds gisteren. 

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen. De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

UITBREIDING GEGEVENS Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie)  opgenomen in de rapportages. Een overzicht van grafieken en tabellen wordt dagelijks weergegeven in een pdf.

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD'en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal gemelde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie