Afbeelding
pr

Troostwoorden wethouders: 'Hoofddorp krijgt straks bruisend centrum'

28 april 2020 om 13:50 Overig

HOOFDDORP Wethouders Jurgen Nobel en Johan Rip zijn vol overtuiging dat Hoofddorp de komende jaren flink ten goede gaat veranderen. "Als je nu door het verlaten centrum wandelt, kun je je het amper voorstellen, maar straks is dit een bruisend centrum met winkels, horeca en veel woningen," zo laten ze weten.

Wie nu in Hoofddorp centrum loopt ziet lege winkels, tochtige doorgangen en weinig mensen op straat. Het druilerige weer zet het plaatje nog verder op grijs. Door de coronacris dreigt leegstand en een verlaten centrum. Nobel (VVD) blijft echter optimistisch. "We moeten naar de toekomst kijken", zegt hij enigszins troostend. "Het stadscentrum gaat namelijk flink veranderen. Straks wonen in Hoofddorp 100.000 mensen, die hier werken, recreëren en leven. Dit wordt een bruisend centrum met winkels, horeca en veel woningen."

Hoofddorp was vroeger vooral een woonstad, waar met name eengezinswoningen werden gebouwd. Onze tijd vraagt om meer variatie, zodat ook ouderen en jongeren makkelijker een appartement kunnen kopen of huren. Daar hoort bij dat er meer behoefte is aan horeca, winkels en woon-werkruimten, die passen bij deze tijd. Het centrum van Hoofddorp wordt een stad voor de toekomst. In Hyde Park, een verouderd kantorengebied, nabij het station, hoopt de gemeente dit jaar al de eerste palen te slaan. Een toegankelijk stadspark zal straks als een groene loper het stationsgebied en Hyde Park met de rest van het stadscentrum verbinden.

Collega-wethouder Johan Rip (HAP) trekt met Nobel op in deze ontwikkeling: "Het is indrukwekkend wat er de afgelopen jaren allemaal al in gang gezet is. We gaan voor een aantrekkelijke en levendige stad in het hart van de Randstad. Gezamenlijk werken we met alle partijen aan de toekomst van Hoofddorp. Het is –in deze crisistijden- zaak om ondernemers te steunen, maar ze ook uitzicht te geven over de toekomst van onze stad."

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie