Elly Folkerts van Stichting Meerwaarde krijgt een boekje van Jeanne Thecla van boekhandel Stevens.
Elly Folkerts van Stichting Meerwaarde krijgt een boekje van Jeanne Thecla van boekhandel Stevens. Pr

230 prentenboeken voor kinderen van arme ouders

14 september 2020 om 15:05 Overig

HOOFDDORP In deze voor veel mensen onzekere tijd is het extra mooi te zien dat zoveel klanten van Boekhandel Stevens in het kader van de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ een donatie hebben gedaan, maar liefst 230 prentenboeken.

“We kunnen wel 120 kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar blij maken met Woeste Willem geschreven door Ingrid en Dieter Schubert. We hebben de prentenboeken overhandigd aan Hans de Bats van de voedselbank, die daar voor zorg draagt”, zo laat Jeanne Perdaems van de boekhandel weten.
De Voedselbank Haarlemmermeer zet zich in voor mensen, die om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien. Dit doen zij door het wekelijks verstrekken van gratis voedselpakketten aan gezinnen die na gedegen financiéle screening voldoen aan vastgestelde criteria. De voedselbank zorgt in de Haarlemmermeer voor 785 mensen, waarvan meer dan de helft niet ouder is dan 18 jaar.

De jaarlijkse actie ‘geef een prentenboek cadeau’ is een initiatief van alle boekhandels in Nederland om ieder kind de mogelijkheid te bieden een ‘eigen’ boekenplankje te verzamelen.
De ruim honderd exemplaren die overblijven worden gedoneerd aan Stichting Meerwaarde voor de kinderen die deelnemen aan ‘ Meerbabbels’ en de ‘Voorleesexpress’. In deze ‘Corona’-tijd is het voor de voorlezers niet makkelijk om bij de gezinnen aan huis te komen, een extra boek is dan heel welkom.

Boekhandel Stevens is zijn klanten zeer dankbaar dat zij het mogelijk maken dat ook deze kinderen het plezier van een eigen boek kunnen ervaren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie