Bezoekers van winkelcentrum Vier Meren wordt vrijdag getoond hoe lang anderhalve meter is.
Bezoekers van winkelcentrum Vier Meren wordt vrijdag getoond hoe lang anderhalve meter is. Jan Aukes

Anderhalve meterteams gaan winkelend publiek aanspreken

10 oktober 2020 om 10:55 Overig

HOOFDDORP Hoe lang is anderhalve meter? Deze vraag wordt dit weekend beantwoord door de Anderhalvemeter-teams. Deze teams zijn vanaf vrijdag 10 uur te vinden in het centrum van Hoofddorp. Met meetlatten van anderhalve meter laten zij het winkelend publiek zien hoe welke afstand zij van elkaar moeten houden. Uiteraard vanwege de gewenste afstand van de basisregels in de strijd tegen corona.

De basisregels om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan zijn het houden van anderhalve meter afstand, handen veel en goed wassen, drukte vermijden, in openbare ruimtes een mondkapje dragen en zoveel mogelijk thuiswerken en bij mogelijke ziekteverschijnselen thuis te blijven. Het gros van de inwoners doet zijn of haar best om zich aan deze regels te houden. Maar na een zomer met weinig besmettingen sluipt het ‘oude’ normaal ongemerkt ongemerkt toch weer in ons gedrag. Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, is het echter des te belangrijker dat de regels worden nageleefd. De Anderhalvemeter-teams laten op drukke locaties en tijden op een leuke manier zien hoeveel afstand men moet houden. De teams zijn elders al met succes ingezet, onder andere in Haarlem. Er komen overigens nog meer acties in Haarlemmermeer, maar die zijn op dit moment nog in ontwikkeling.

“We zien dat men over het algemeen enorm z’n best doet om zich aan de regels te houden,” zegt Marianne Schuurmans, burgemeester van Haarlemmermeer. “Maar we zien ook dat er, zeker op de drukkere plekken en tijden, geheugensteuntjes nodig zijn omdat men onbewust toch te dicht bij elkaar loopt of staat. En daarom hebben we de hulp van de Anderhalvemeter-teams ingeroepen.“

De Anderhalvemeter-teams starten in winkelcentrum de Viermeren en zijn daarna het hele weekend in het centrum van Hoofddorp te vinden. Maar daarna kunnen de mannen en vrouwen met de meetlatten overal waar het druk is in de gemeente gesignaleerd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie