Scholieren laten hun regenboogarmbandjes zien.
Scholieren laten hun regenboogarmbandjes zien. pr

Voetballers met regenboogsokken het veld in

12 oktober 2020 om 11:37 Overig

HAARLEMMERMEER Tijdens de week van de Coming Out Dag van 5 tot en met 11 oktober zette verschillende sportclubs en basisscholen zich in voor een vriendelijke gemeente voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI's). Enkele voetbalteams gingen met regenboogsokken het veld in.

Daphne Tervelde, coördinator van het LHBTIQ-sportprogramma van Team Sportservice Haarlemmermeer, kijkt terug op een geslaagde week. "In het onderwijs maakten 24 scholen enthousiast gebruik van de Regenboog-beweegbingo. Docenten en vakleerkrachten hebben leerlingen weer extra gemotiveerd om te bewegen en kaartten daarbij ook het thema LHBTIQ aan. Hier werd door de kinderen en docenten erg goed op gereageerd. De beweegbingo was een goede combi van actief, speels en informatief.”

"Een hoogtepunt was het wedstrijdweekend van 10 en 11 oktober: achttien sportclubs besteedden actief aandacht aan de Coming Out Dag. De meeste verenigingen hesen in het weekend de regenboogvlag. Hiermee betuigen deze clubs zichtbaar hun steun aan de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTIQ-inwoners in de sport. Uniek dit jaar is het aantal teams dat haar wedstrijden in regenboogsokken speelde. Voor het eerst hebben drie herenteams binnen het voetbal en hockey zich daarvoor aangemeld. Hiermee wordt de heersende hetero-normativiteit in deze sporten onder de aandacht gebracht. "

“Prachtig om te zien hoe dit jaar weer meer scholen en verenigingen uitspreken dat bij hun iedereen zichzelf mag zijn.”

Sinds december 2019 is Haarlemmermeer een regenbooggemeente. De komende jaren geeft Haarlemmermeer een extra impuls aan de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTIQ's in Haarlemmermeer met het Regenboogbeleid. Op 9 oktober ondertekenden diverse organisaties, waaronder Team Sportservice, het convenant van de Regenboogalliantie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie