Door ervaringen te delen, hoopt Robin dat ze kan laten zien wat psychische ziekte met een mens kan doen: binnen één jaar ging ze van student naar patiënt.
Door ervaringen te delen, hoopt Robin dat ze kan laten zien wat psychische ziekte met een mens kan doen: binnen één jaar ging ze van student naar patiënt. pr

Robin Witteman uit Rijsenhout deelt psychische problemen met lezer

14 oktober 2020 om 08:06 Overig

RIJSENHOUT In het boek 'In het duister van mijn hoofd - De onbegrepen wereld van een jongvolwassene met psychische problemen' deelt Robin Witteman uit Rijsenhout openhartig haar ervaring met psychische problemen en laat ze zien wat een psychische ziekte met een mens kan doen.


Robin groeide op in een complexe thuissituatie. Vanaf haar 14e jaar begonnen de problemen. Er waren meerdere traumatische gebeurtenissen: ze werd gepest, haar vriend verongelukte, ze werd seksueel misbruikt en ze werd bedreigd. Ze wilde niets meer voelen en ze wilde niet praten. Nadat ze te lang doorgegaan was zonder gevoel wist ze dat ze kon gaan. Ze was niet meer nodig op deze aarde en ze deed haar eerste zelfmoordpoging.

Vanaf dat moment begon haar leven binnen de psychiatrie. Al snel werd ze een ‘complex geval’. Praten kon ze niet, maar schrijven ging haar makkelijker af. Door ervaringen te delen, hoopt Robin dat ze kan laten zien wat psychische ziekte met een mens kan doen: binnen één jaar ging ze van student naar patiënt.

Robin Witteman (2000) is een jonge vrouw. Ze is opgegroeid in de wereld van ziekte en zorg. Ze ontwikkelde dan ook al als klein meisje een hart voor de zorg. Al vanaf jonge leeftijd schrijft en leest Robin veel. Er werd haar dan ook meerdere keren geadviseerd om een boek te schrijven. Daarnaast houdt Robin veel van dieren. Haar paard Lady Love is nog steeds elke dag de reden om de dag te overleven.

Deze aangrijpende en bijzondere biografie is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie