De meeste menen kunnen zelf een mondkapje betalen, zoals deze mensen in winkelcentrum 4 Meren.
De meeste menen kunnen zelf een mondkapje betalen, zoals deze mensen in winkelcentrum 4 Meren. Jan Aukes

CDA: ‘Gratis mondkapje voor mensen met kleine beurs’

17 oktober 2020 om 19:52 Overig

HAARLEMMERMEER Het CDA vindt de gemeente gratis mondkapjes moet geven aan mensen met een smalle beurs. Ingrid Vink heeft namens de partij vragen hierover gesteld aan het gemeentebestuur van Haarlemmermeer.

Vink: “Het wordt op steeds meer plekken verplicht of dringend geadviseerd om mondkapjes te dragen, daarom is het belangrijk dat iedereen over mondkapjes kan beschikken. De verwachting is dat half november de door het kabinet aangekondigde verplichting van het gebruik van mondkapjes in publieke binnenruimten in de wet verankerd zal zijn. Het dragen van mondkapjes is in het belang van de volksgezondheid en het terugdringen van het aantal Covid-19 besmettingen, maar ook in het belang van de individuele inwoner.“

“Het is belangrijk dat een dringend advies van de overheid opgevolgd wordt, maar niet iedereen is in de financiële positie om mondkapjes aan te schaffen. Daarom vindt het CDA dat met spoed onderzocht moet worden of er op korte termijn gratis mondkapjes kunnen worden verstrekt aan inwoners die weinig te besteden hebben. Wij vragen om hierbij uit te gaan van duurzame mondmaskers, de zogenaamde wasbare stoffen mondmaskers en niet eenmalig te gebruiken mondmaskers, de zogenaamde wegwerpmaskers.”

Vink vindt dat er overleg moet komen met voedselbanken om te kijken of mondkapjes kunnen worden toegevoegd aan de voedselpakketten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie