Yvonne Woestenburg (rechts), directeur van de Oranje Nassau School, neemt een rugtasje in ontvangst van Helouise Vermeulen (midden) en Bianca van der Laarse (links), coördinatoren Tussen Schoolse Opvang
Yvonne Woestenburg (rechts), directeur van de Oranje Nassau School, neemt een rugtasje in ontvangst van Helouise Vermeulen (midden) en Bianca van der Laarse (links), coördinatoren Tussen Schoolse Opvang Verbeek Fotografie

Tussenschoolse-opvang voor 600 leerlingen Oranje Nassau School

20 oktober 2020 om 08:23 Overig

BADHOEVEDORP De Oranje Nassau School is gestart met een nieuwe manier van overblijven. Voortaan werkt de basisschool samen met Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer, die voor 600 leerlingen de tussenschoolse-opvang verzorgt.

Yvonne Woestenburg, directeur van de Oranje Nassau School, nam maandag met zichtbaar veel plezier een rugtasje in ontvangst van Helouise Vermeulen en Bianca van der Laarse, coördinatoren van de opvang. Twee weken eerder ontvingen alle 600 basisschoolleerlingen al een rugtasje om de lunch van thuis in te doen. Voortaan begeleiden 23 medewerkers van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag de leerlingen bij het samen eten, drinken en het (buiten)spelen in een prettige sfeer.

“Wij zijn ontzettend blij dat Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer voortaan de gehele overblijf verzorgt. Zowel de coördinatie en begeleiding van de overblijf als de registratie en administratie via een ouderportaal/app en dewerving en personeelsplanning van geschikte begeleiders is nu in hun handen“, licht Yvonne Woestenburg van De Oranje Nassau School op enthousiaste wijze toe. Een denktank van ouders, leerkrachten, overblijfcoördinator en leden van de overblijfstichting onderzocht een gevarieerd aantal alternatieven, waarna deze keuze unaniem viel. Ook de medezeggenschapsraad nam dit advies over. Naast voordelen als (pedagogische) kwaliteit, planning en organisatie, en prijs, is het ook een pré dat enkele andere basisscholen van Meer Primair naar tevredenheid met Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer werken. Bovendien hecht deze stichting ook veel waarde aan nauwe samenwerking met school en ouders.”

Helouise Vermeulen van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer: “Wij zijn zeer verheugd om de leerlingen te begeleiden. Samen creëren we een gezellig en rustig lunchmoment. Daarna begeleiden we de leerlingen bij het (buiten)spelen. Diverse activiteiten kunnen daarbij aan bod komen zoals knutselen, bewegen, spelletjes en voorlezen. Leerlingen doen hier graag aan mee. Ook aan onze zichtbaarheid is gedacht. Zowel binnen als buiten zijn wij goed herkenbaar in groene hesjes.”

Opvallend in Badhoevedorp is de hoge ouderparticipatie. Circa 90 procent van de begeleiders voor de Oranje Nassau School zijn ouders van de leerlingen. “Wat een geweldige opkomst van overblijfmoeders en -vaders. Leuk om met zo’n betrokken team een goede start te maken!”, aldus Helouise.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie