Afbeelding
BDUmedia

Toch weer teststraat op Schiphol: deze keer een XL-versie

6 november 2020 om 15:23 Overig

HAARLEMMERMEER GGD Kennemerland, als onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland, opent deze maand op P4 op Amsterdam Airport Schiphol een XL teststraat. De teststraat is bedoeld als uitbreiding van de beschikbare landelijke testcapaciteit voor mensen met klachten.

Van 12 augustus tot 12 september had Schiphol ook al een teststraat. Maar die werd weggehaald omdat de resultaten tegenvielen. Ook was het niet bijzonder druk. Nu worden de zaken beter aangepakt en gaat het om een XL-testlocatie, mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen GGD Kennemerland, Schiphol, twee ministeries, gemeente Haarlemmermeer, VNO NCW en GGD GHOR Nederland. Inwoners met klachten maken nu en straks via de gebruikelijke route een afspraak voor een coronatest: online via coronatest.nl en telefonisch via 0800-1202.

Het doel van de teststraat is voorzien in de behoefte van een grotere landelijke testcapaciteit voor de Nederlandse bevolking. In een later stadium kunnen wellicht andere doelgroepen ook gebruik maken van de locatie. GGD Kennemerland volgt hierin het beleid van het kabinet.

De teststraat zal er qua opzet anders uitzien dan de reguliere teststraten in de regio. Bij de opzet van deze teststraat maakt GGD Kennemerland gebruik van de ervaringen die met de andere teststraten zijn opgedaan. Op de XL teststraat wordt gebruik gemaakt van de beschikbare sneltesten.

De komende weken wordt meer duidelijk over de soorten tests en de testcapaciteit bij opening. GGD Kennemerland is verantwoordelijk voor het testproces, de medische kwaliteit en het personeel. Meer duidelijkheid over de precieze invulling volgt in de komende weken.

De XL teststraat is een aanvulling op de testcapaciteit die al in de regio is opgebouwd op de locaties Vijfhuizen, Haarlem en de mobiele testvoorziening in de IJmond en zit de geplande opschaling en het gebruik van sneltesten in de bestaande voorzieningen niet in de weg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie