Oogsten van adoptie appelboom
Oogsten van adoptie appelboom Elles van Goozen

Laatste oogst appels voor voedselbank Haarlemmermeer en Lisse, appel- en Kerst drive-through op de Olmenhorst

13 november 2020 om 09:30 Overig Deel je nieuws

Op landgoed de Olmenhorst is de Zelfpluk van appels en peren afgelopen.

Het moest dit jaar even anders dan anders maar het is ons samen gelukt om de boomgaarden veilig leeg te plukken.

Het Olmenhorst team wil iedereen bedanken voor hun enthousiaste bezoek, aanpassingsvermogen en prachtige foto’s op social media van het oogsten, heerlijke taarten en families in de boomgaard.

De laatste appels worden in de week van 10 november door Voedselbank Lisse en Haarlemmermeer geplukt. Dat past in de visie van het landgoed dat de Olmenhorst er voor iedereen is en dat we zuinig om moeten gaan met de opbrengsten van moeder natuur.

Uiteraard zijn er diverse soorten verse oogst appels en peren te koop in de winkel van de Fruitloods.

Om iedereen nog gemakkelijker en veilig van een nieuwe voorraad appels te voorzien organiseert de Olmenhorst op 21 en 22 november een appel drive-through vanaf de parkeerplaats van de Fruitloods waarbij je amper hoeft te sjouwen en nog voor de voordelige Zelfpluk prijs heerlijke biologische appels kunt afhalen. Je kunt de appels en ook sap van te voren bestellen en betalen. Meer informatie komt in de week van 16 november op de site.

Feestjes mogen nu even niet op de Olmenhorst en je kunt ons steunen door appels te kopen of een kerstpakket te bestellen in de Fruitloods of via de site. Er is van alles mogelijk zoals een adoptie appelboom, appeltaartpakket, pakketten met delicatessen, Olmenhorst producten, bijzondere theesoorten, Italiaanse lekkernijen, speciaal bier en nog veel meer.

Ook is een Kerst drive-through op het sfeervolle landgoed mogelijk om toch iets feestelijk te doen voor collega’s en medewerkers en bijvoorbeeld het Kerstpakket uit te reiken. Met de auto rijdt men dan langs diverse kiosken in Kerststijl waar er iets lekkers te eten en te drinken wordt verzorgd. Er zijn allerlei variaties mogelijk van oester tot broodje braadworst, warme chocolademelk tot een alcoholvrije bubbel.

Voor meer informatie kan je mailen naar info@olmenhorst.nl. Of bel met Sandra of Irene van de afdeling events op 0252-413165/06-43001877.

De Olmenhorst is de leukste boomgaard van Nederland. Hier groeien de lekkerste appels en peren met liefde en aandacht geteeld volgens de biologische principes. Gewoon om de hoek bij jou in de Haarlemmermeer. Op het landgoed zijn diverse ateliers en winkeltjes gehuisvest.

Voor meer informatie en openingstijden Landgoed de Olmenhorst: olmenhorst.nl

Lisserweg 481 Lisserbroek

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie