Het Stadsterras Hoofddorp afgelopen zomer in Hoofddorp.
Het Stadsterras Hoofddorp afgelopen zomer in Hoofddorp. Jan Aukes

Horeca Haarlemmermeer houdt groter terras

17 november 2020 om 12:44 Overig

HAARLEMMERMEER Het College Haarlemmermeer verlengt verruiming maximale terrasruimte met bijna een jaar. Zo kunnen ondernemers verloren inkomsten inhalen, en zijn de coronaregels makkelijker te handhaven.

Net voor de zomer sprak de gemeente met horecaondernemers en maatschappelijke organisaties maatregelen af voor een tijdelijke verruiming van hun terrassen. Die verruiming werd ingevoerd om hen in staat te stellen de 1,5 meter afstand te waarborgen. Dat is veiliger voor de gasten en het personeel. Ook in 2021 wil de gemeente de terrashouders, zodra zij weer open mogen, meer ruimte blijven bieden en hen de mogelijkheid geven om hun verdiencapaciteit te optimaliseren. Daarom heeft het college besloten de tijdelijke verruiming te verlengen tot 1 oktober 2021.

De tijdelijke verruiming wordt in juni 2021 geëvalueerd. Mocht het nodig zijn dan worden de regels aangepast. Voordat het college tot dit besluit is gekomen is gesproken met onder meer omwonenden, ondernemers en de stichting Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer. Uit die gesprekken blijkt dat er voldoende draagvlak is voor de verlenging van deze verruiming. “Het is fijn om te merken dat er veel draagvlak is om de terrassen te verruimen, dat biedt voor iedereen meer perspectief.” zegt wethouder Marja Ruigrok.

Het Rijk zal nog aanvullende besluiten gaan nemen over coronamaatregelen. Op basis van hoe het virus zich ontwikkelt houdt de gemeente rekening met de dynamiek van wijzigingen, onverwachte ontwikkelingen en nieuwe besluiten. Er ligt geen blauwdruk voor de te volgen route maar de gemeente blijft in gesprek met de terrashouders en kijkt samen met hen naar wat er wel kan.

Ook deze aangepaste tijdelijke verruiming is opgesteld in samenwerking met ondernemersverenigingen en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Haarlemmermeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie