Afbeelding
Eigen foto

Nepbezorgers HCnieuws.nl in de wijk Toolenburg op fooi uit

26 november 2020 om 13:49 Overig

HOOFDDORP Het is pas eind november, maar nepbezorgers zijn nu al op pad om misbruik te maken van de nieuwsjaarswens waarmee ‘echte’ krantenbezorgers aan het eind van het jaar langs de deuren lopen. In de Betsy Perkstraat in wijk Toolenburg loopt een oplichter met een zelfgemaakte nieuwjaarswens van deur tot deur en doet zich voor als bezorger van HCnieuws.nl. 

Het is een regelmatig terugkerend fenomeen: oplichters die een slaatje proberen te slaan uit de aan huis bezorgde nieuwjaarswensen van krantenbezorgers.

“Ik was nogal verrast, vond het nogal vroeg”, laat een bewoner van de Betsy Perkstraat de redactie van de krant per mail weten. “Een jongeman van een jaar of 16 met mondkapje belde vandaag aan om ons alvast een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ik had daar zo mijn vraagtekens bij en heb de krant een mail gestuurd met de vraag of dit niet wat vroeg is?”

“Ja dat is wat vroeg”, laat Ton Dijkstra van HCnieuws.nl weten. “Na overleg met Reklame Diensten De Schakel, het verspreidingsbureau dat wekelijks de bezorging voor HCnieuws.nl onder haar hoede heeft, blijkt dat de nieuwsjaarkaartjes nog helemaal niet zijn verspreid onder de bezorgers. Zodra dat is gebeurd, zullen wij dat in onze kranten met onze lezers netjes communiceren.” 

“Wij roepen bewoners dan ook op om alert te zijn en geen geld te geven aan deze oplichter(s),” is de boodschap van Dijkstra. “Er is inmiddels ook een melding bij de politie gedaan over deze oplichting.”

Ook in Dassenbos in de wijk Overbos in Hoofddorp blijkt een oplichter met nieuwsjaarwensen rond te lopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie