De startlocatie
De startlocatie phijstek

Atletiekvereniging laat sporters virtueel de strijd aan gaan

1 december 2020 om 11:12 Overig

HOOFDDORP Begin december is het Haarlemmermeerse bos al meer dan 25 jaar het decor voor de Cross van de Atletiek Vereniging Haarlemmermeer. Dit jaar is helaas alles anders. Om deze mooie traditie niet te onderbreken wordt een virtuele versie georganiseerd.

Tot 31 december kunnen deelnemers op ieder gewenst moment het parcours in het bos lopen en zelf hun tijd registreren middels de hardloop en fiets app Strava. De route is nagenoeg dezelfde als de live versie en te downloaden op de website van de club A.V. Haarlemmermeer . Aan het einde van de maand zal op het segment van het parcours een klassement opgemaakt worden over een afstand van 4,5 km (2 ronden) en 9 km (4 ronden). Deelnemers kunnen middels de app zelf hun positie in het klassement inzien. Het is zelfs toegestaan meerdere malen te proberen je persoonlijk beste tijd te verbeteren. Alle tijden gelopen in december 2020 tellen mee. De winnaar verdient eeuwige roem en een medaille van deze, naar laten wij hopen unieke cross.

Gebruik je een andere app dan Strava dan kun je een schermprint van je registratie mailen naar: Kennemercross17@avhaarlemmermeer.nl..

De start van de ronde is gelegen op het pad achter de gemeente opslag en de scouting Sint Maarten naast de parkeerplaats bij Papa’s Beachhouse. Hier is ook een plattegrond met de route aanwezig. Deelname is gratis. De organisatie houdt op deze wijze een lange traditie in ere en hoopt door het laagdrempelige karakter veel mensen in deze corona tijd te motiveren om te bewegen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie