Afbeelding
Pr

Danique en Femke willen rouw om verloren ouder bespreekbaar maken

5 december 2020 om 13:18 Overig

HOOFDDORP Danique de Jong (19) uit Hoofddorp en studiegenoot Femke de Zeeuw (20) uit Naarden willen jongeren die een ouder hebben verloren bij elkaar brengen. "Het onderwerp rouw wordt niet snel besproken en zeker niet bij jongeren."

Beide studentes Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam willen met zonder-jou.nl de 30.000 jongeren die een ouder hebben verloren, een kans geven met elkaar in contact te komen. De twee weten uit ervaring hoe moeilijk het verwerkingsproces kan zijn. "Zeker in deze tijd met corona is het lastig om het rouwproces met anderen te delen. Veel jongeren voelen zich daardoor nog meer eenzaam. Het contact met de omgeving is lastig en het vinden van lotgenoten is dan ook een stuk moeilijker."

"Wij hebben gemerkt dat jongeren rouw vaak te snel weg willen stoppen, omdat ze er niet te lang stil bij willen staan en ze niet de stap durven te zetten om naar iemand toe te gaan en erover te praten. Door ons platform willen wij de jongeren laten zien dat ze er niet alleen voor staan en dat er meerdere jongeren zijn die hetzelfde hebben meegemaakt. Op ons platform zullen verschillende blogposts te zien zijn met eigen ervaringen en verhalen van andere jongeren. Daarnaast is er een forum, hierbij kunnen de jongeren in contact komen met elkaar en verschillende onderwerpen bespreken. Tenslotte is er een webshop waarin wij verschillende producten aanbieden."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie