De stellen waren blij hun camper terug te hebben.
De stellen waren blij hun camper terug te hebben. Jeroen Jumelet

Blije mensen: na negen maanden is camper terug uit Marokko

6 december 2020 om 14:40 Overig

OUDE WETERING Romano en Annelies de Bock uit Oude Wetering hebben zaterdag hun camper uit Marokko terugkregen. Hiermee is er een einde gekomen aan het lange wachten van de eigenaren die hun camper in maart in Marokko gedwongen achterlieten.

In de USA Terminal in Amsterdam werden 84 eigenaren met hun camper herenigd. De blijdschap was groot. De campers kwamen eerder deze week per vrachtschip in de haven aan.
Deze campers stonden nog in Marokko nadat in maart de Nederlandse eigenaren per vlucht werden gerepatrieerd toen de noodtoestand werd uitgeroepen in verband met covid-19. Er waren op dat moment vijf campergroepsreizen van de Nederlandse Kampeerauto Club onderweg in het land. Veerboten en vluchten gingen nauwelijks meer en de organisatie besloot de deelnemers per direct te repatriëren. Daarbij lieten de deelnemers hun campers achter op een beveiligd terrein van een camping in Marrakesh met het idee hun bezit later in het jaar weer op te halen.

De noodtoestand en daarbij een negatief reisadvies bleef echter het gehele jaar gelden voor Marokko. Om er voor te zorgen dat de campers alsnog dit jaar bij hun eigenaren terugkwamen, zette de NKC een verschepingsactie op in samenwerking met Broekman Logistics, de Nederlandse ambassade in Marokko en verzekeraar a.s.r. en verzekeringsmakelaar Aon. Stan Stolwerk, directeur NKC: “Het was een ingewikkelde operatie maar dankzij de goede samenwerking zijn we tot dit mooie resultaat gekomen vandaag. Het is fantastisch om al die blije gezichten bij elkaar te zien. Een prachtig sinterklaascadeau.”

Tijdens de ophaaldag konden de campereigenaren hun campers coronaproof ophalen in de haven van Amsterdam. Hier ging een complex proces aan vooraf. Eerst moest de Marokkaanse douane de uitvoer van de campers goedkeuren. Daarna werden de campers met behulp van lokale partners in konvooien van Marrakesh naar de haven van Casablanca gereden. Daar zijn de campers ingescheept aan boord van het vrachtschip Grande Luanda van rederij Grimaldi. Het schip kwam afgelopen dinsdag in de haven in Nederland aan.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie