Weer iemand heeft een nieuwbouwwoning van Ymere. Zo wil de gemeente dat de komende jaren veel vaker zien.
Weer iemand heeft een nieuwbouwwoning van Ymere. Zo wil de gemeente dat de komende jaren veel vaker zien. pr

Grote plannen woningcorporaties in Haarlemmermeer

15 december 2020 om 16:05 Overig

HAARLEMMERMEER Er moeten snel meer sociale woningen komen. Die boodschap hebben gemeente diverse woningbouwcorporaties die in Haarlemmermeer actief zijn naar buiten gebracht. De partijen trekken gezamenlijk op.

Om de woningnood te verzachten zijn er tot 2040 liefst 20.000 woningen nodig. In recente afspraken met de gemeente hebben Ymere, Eigen Haard, DUWO en Woonzorg aangegeven tot en met 2023 minimaal 916 huurwoningen te bouwen en de wachtlijsten wat korter te maken. Wethouder woonbeleid Mieke Booij: “Ik ben blij dat onze corporaties willen investeren in een goed woonklimaat in Haarlemmermeer. En ook zorgen voor meer woningen voor onze inwoners.”

De komende drie jaar gaat Ymere minimaal 300 sociale huurwoningen opleveren in Haarlemmermeer. Het gaat om projecten aan de Groeneweg en Woudweg in Vijfhuizen en de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep. Maar ook in Tudorpark in Hoofddorp bouwt Ymere door. Daarnaast gaat Ymere woningen verhuren in Hyde Park in Hoofddorp en aan de Westerdreef in Nieuw-Vennep. Verder wordt er gestart met de ontwikkelingen in Hoofddorp met Victoriapark en Nieuw-Vennep West (naast Getsewoud). De verwachting is dat de eerste opleveringen in Victoriapark in 2024 plaatsvinden. Tenslotte kijkt Ymere samen met de gemeente of ze met flexwonen spoedzoekers kunnen huisvesten.

Sinds 2019 verhuurt Eigen Haard woningen in Haarlemmermeer. Ze willen de woningvoorraad in Haarlemmermeer fors uitbreiden en tot en met 2023 416 sociale huurwoningen bouwen. Het gaat om projecten als Wickevoort, Rooseveltpark en de R-Net locatie en het voormalige Vestia-kantoor waar woningen voor jongeren en vergunninghouders komen. Waarbij ze niet alleen investeren in sociale huur, maar ook in het middensegment om zo woonruimte te bieden voor mensen met een middeninkomen en de doorstroming uit de sociale huurwoningen te bevorderen.

DUWO wil tot en met 2023 minimaal 200 nieuwe studentenwoningen in Haarlemmermeer realiseren, met een huur tot 619 euro. Begin 2021 vinden hier gesprekken over plaats. DUWO wil in samenwerking met ontwikkelaars huisvesting voor studenten op Hyde Park realiseren. De gemeente ondersteunt dit initiatief met de randvoorwaarden, die de ontwikkeling van betaalbare huisvesting voor deze doelgroep haalbaar maken.

De gesprekken over de realisatie van nieuwe woningen met Woonzorg vinden plaats begin 2021.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie