Miranda: We hebben al jaartallen 2013 en 2015 voorbij zien komen. Dit kunnen wij uiteraard niet schenken. "
Miranda: We hebben al jaartallen 2013 en 2015 voorbij zien komen. Dit kunnen wij uiteraard niet schenken. " Eigen foto

Alternatieve voedselbank kampt met verlopen data en onhygiënische producten

20 december 2020 om 15:26 Overig

HOOFDDORP Het bericht in HCnieuws over de facebookgroep ‘Prakkie Hoofddorp’ werpt zijn vruchten af, en meer. In hun enthousiasme kijken donateurs niet altijd goed naar de datum. “We hebben al jaartallen 2013 en 2015 voorbij zien komen. Dit kunnen wij uiteraard niet schenken, waardoor we met een enorme afvalberg zitten,” zegt oprichter Miranda Dekker. 

Prakkie richt zich op mensen die net teveel inkomen hebben om een beroep te doen op de Voedselbank, maar het toch zwaar hebben het hoofd boven water te houden. Producten kunnen ingeleverd worden op Birkholm 88, Miranda samen met haar man Ronald voor de distributie zorgt. Miranda: “Dagelijks komen mensen spullen brengen. Tassen vol, tassen tegelijk. Er zit alleen één helaas aan. Mensen gaan hun voorraadkast opruimen en geven spullen mee die allang over de datum heen zijn. Dit kunnen en willen wij niet geven aan de gezinnen, we willen namelijk niet verantwoordelijk zijn dat er iemand ziek wordt.”

“Wij gooien de spullen dan ook weg met het gevolg dat onze (kleine) kliko al tot de nok gevuld is. En ons privé-afval moeten we daarnaast ook nog kwijt. Verder worden er blijkbaar badkamers opgeruimd en worden er gebruikte deo’s, shampoos en dergelijke gebracht, flessen die plakken en/of heel vies zijn. Dat vinden wij dan weer niet hygiënisch om mee te geven aan de gezinnen. Ondanks dat ze er misschien blij mee zouden zijn is het voor ons een ‘no go’. Dus lieve mensen, kijk goed wanneer je iets doneert naar datum en hygiëne.”

Meer informatie via www.prakkiehoofddorp.wixsite.com/hulp

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie