Kinderen moesten gekke dingen doen in hun wijk, waar ze op dit moment uitvoeren is onduidelijk/
Kinderen moesten gekke dingen doen in hun wijk, waar ze op dit moment uitvoeren is onduidelijk/ Pr

170 kinderen springend en kerstbomen tellend door de wijk

26 december 2020 om 12:39 Overig

170 kinderen springend en kerstbomen tellend door de wijk

HAARLEMMERMEER Vanwege de nieuwe coronamaatregelen heeft Team Sportservice Haarlemmermeer het Mega Sport- en Spelfestijn in de kerstvakantie moeten annuleren. In de plaats daarvoor kwam het ‘Jachtseizoen’, waarbij kinderen de gekste dingen in de eigen buurt moesten doen.

170 deelnemers ontvingen in Badhoevedorp, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Rijsenhout en Zwanenburg tasjes met daarin 16 uitdagingen, zoals zoveel mogelijk kerstbomen tellen, een hinkelbaan tekenen en springend oversteken bij een zebrapad. Daarnaast kregen alle deelnemers ook nog ’kerstcadeautjes’ mee: een stressballetje, frisbee, plaktattoo en een kerstmuts.

Doordat Jachtseizoen buiten plaatsvond en alleen voor kinderen van de basisschool was, voldeed de activiteit aan de nieuwe coronamaatregelen. “We hechten veel waarde aan de veiligheid en volgen altijd het RIVM. Toch kijken we ook hoe we de inwoners van Haarlemmermeer aan het bewegen kunnen krijgen en houden, want een gezonde leefstijl blijkt nog steeds van groot belang te zijn”, vertelt buurtsportcoach Ilonka den Ouden van Team Sportservice.

“Jachtseizoen was een groot succes, maar we kijken ook echt uit naar het Mega Sport- en Spelfestijn. Deze hebben we nu opgeschoven naar de voorjaarsvakantie. We duimen dat het dan beter gaat met corona en we weer een grotere activiteit in de sporthal kunnen neerzetten. En als het niet kan, dan steken we de koppen weer bij elkaar en komen met een creatieve en sportieve oplossing.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie