Het moment dat Caroline Tensen en Wiston Gerschtanowitz de winnende postcode bekend maakten in Nieuw-Vennep.
Het moment dat Caroline Tensen en Wiston Gerschtanowitz de winnende postcode bekend maakten in Nieuw-Vennep. Eigen foto

Geen feestje rond Postcodekanjer vanwege corona

31 december 2020 om 18:30 Overig

NIEUW-VENNEP De bekende kanjertruck van de Nationale Postcode Loterij blijft voor het eerst in zijn bestaan op nieuwjaarsdag in de garage. Normaal gesproken worden op 1 januari de winnaars van de miljoenenprijs bekendgemaakt en gaan veel mensen de straat op, maar de loterij zegt ieder risico op verspreiding van het coronavirus te willen voorkomen. Daarom ziet de organisatie deze keer op 1 januari af van de feestelijke activiteiten rond de verdeling van de Postcodekanjer, die dit jaar 54,9 miljoen euro bedraagt.

NEGEN MILJONAIRS Hoe anders was dat toen op woensdag 1 januari 2020 de kanjertruck Nieuw-Vennep binnen reed en parkeerde aan de Zuiderdreef, vlak voor verzorgingshuis Westerkim. 

Het nieuws ging als een lopend vuurtje door het dorp en al snel verzamelde een meute aan Vennepers zich rondom de Westerdreef. Zo rond 18.45 uur stapte Caroline Tensen en Wiston Gerschtanowitz uit de truck en maakten bekend dat de PostcodeKanjer van 54,7 miljoen euro is gevallen op postcode 2151 BZ (Westerdreef) in Nieuw-Vennep. 

De winnaars mochten de helft van de 54,7 miljoen euro - de gewonnen bedragen in de straat liepen uiteen van ruim 158.000 euro tot meer dan 8,8 miljoen euro - verdelen. Negen inwoners werden die avond verrast door Caroline Tensen en Wiston Gerschtanowitz met het goede nieuws dat zij hiermee in één klap multimiljonair zijn geworden. 

KANJERFEEST Buurtgenoten verdelen de andere helft van de PostcodeKanjer: 27,35 miljoen euro. Op zaterdag 4 januari organiseerde de Postcode Loterij op een stampvol Harmonieplein het populaire Kanjerfeest. Daar maakte Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld bekend dat de meespelende buurtgenoten per lot 5.832 euro hadden gewonnen. 

2021 Op 1 januari 2021 vindt onder toezicht van de notaris de trekking plaats op alle loten die in december 2020 meespelen. Zoals gebruikelijk maakt de loterij kort na de trekking bekend waar alle prijzen gevallen zijn, alleen de bekendmaking van de winnende postcode van de PostcodeKanjer schuift op naar een later tijdstip.

Om toch zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wens te weten waar de miljoenen verdeeld worden, maakt de loterij op 1 januari wel bekend in welke provincie of streek de winnaars van de PostcodeKanjer wonen. Afhankelijk van de overheidsmaatregelen in de bestrijding van het virus verwacht zij later in januari te kunnen laten weten in welke buurt de prijs is gevallen.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie