Helemaal zonder schade was het toch ook weer niet in Hoofddorp, gezien de staat van het bushokje op het Burg. van Stamplein op 1 januari.
Helemaal zonder schade was het toch ook weer niet in Hoofddorp, gezien de staat van het bushokje op het Burg. van Stamplein op 1 januari. JAN VD BILT

Rustige jaarwisseling Haarlemmermeer, brandweer 19 keer in actie

1 januari 2021 om 11:52 Overig

HAARLEMMERMEER Geen agressie tegen hulpverleners en slechts 19 incidenten waarbij de brandweer in actie moest komen, waaronder zeven buitenbrandjes. De jaarwisseling 2020-2021 is in Haarlemmermeer rustig verlopen. Er was wat vandalisme en er werd behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. Er waren onder andere klachten over carbid en cobra’s. In Vijfhuizen werd een ‘vuurwerkshow’ gehouden. Mede dankzij de inzet van buurtvaders was het ook in Graan voor Visch redelijk rustig. 

Er waren dit jaar geen autobranden. 

HOOFDDORP De politie is op zoek naar getuigen van een vermoedelijke brandstichting vrijdagmorgen op de Edelenburg in Hoofddorp. Daar ging een auto in vlammen op.

Omstreeks 05.20 uur kreeg de politie melding van een autobrand. Ter plaatse bleek een personenauto geheel in brand te staan. Twee andere auto’s, die naast de brandende auto geparkeerd stonden, waren ook al in brand gevlogen.
Volgens getuigen zijn er kort na een vuurwerkknal bij de auto’s een persoon weggerend en een ander mogelijk op een scooter weggereden.De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.
De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Ondanks het vuurwerkverkoop hanteerden brandweer en ambulance dezelfde voorbereiding als andere jaren. Alle hulpverleningsdisciplines samen spreken echter van een goed verlopen nacht.

In de hele Veiligheidsregio werd de brandweer 99 keer ingezet (waarvan 83 keer voor brand gerelateerde melding) in een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen, de ambulances 116 keer en samen reden zij nog eens 13 keer naar een melding toe, bijvoorbeeld naar een reanimatie waar zowel brandweer als ambulance voor gealarmeerd kan worden. De brandweer- en ambulancehulpverleners kregen in totaal 228 incidenten te verwerken. Tijdens de vorige jaarwisseling ging het om 235 incidenten.

Het betrof veel kleine incidenten, bijvoorbeeld containerbranden, maar ook autobranden en gebouwbranden behoorden tot de meldingen. Deze waren echter snel onder controle.
Ondanks het vuurwerkverbod werd er wel degelijk vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar in te luiden. Er is een vuurwerkslachtoffer bekend. Dit aantal is uiteraard wel lager dan voorgaande jaarwisseling. De politie ontving meerdere meldingen over vuurwerkoverlast en meldde via twitter dat ‘meldingen waarbij hulpverleners, burgers of de openbare orde in gevaar komen voor gaan op meldingen van vuurwerkoverlast.’

Er zijn op dit moment in Kennemerland geen aangiftes gedaan van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en ambulancedienst.

De brandweer moest 19 keer in actie komen.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie