Sidali is een echte mediaman.
Sidali is een echte mediaman. Pr

Voormalig journalist SBS-NOS nieuwe wethouder Haarlemmermeer

Overig

HAARLEMMERMEER Fractie en bestuur van de PvdA Haarlemmermeer dragen met trots Fouad Sidali (54) voor als kandidaat-wethouder. De voormalig journalist van ondermeer SBS en NOS volgt de donderdag afgetreden Mieke Booy op.

Er is gezocht naar een persoon die de portefeuilles goed kan beheersen, het vak verstaat, relevante maatschappelijke kennis, ervaring bezit en een goed netwerk heeft. Een kandidaat die met goed werk waardering weet te verwerven van alle Haarlemmermeerders. De fractie vindt die kwaliteiten terug in de persoon van Fouad Sidali.

Fouad begon zijn loopbaan als journalist. Na een start als programmamaker bij Omroep Den Haag, werkte hij als redacteur en verslaggever voor het NOS Journaal en Hart van Nederland (SBS). In 2003 maakte hij een overstap naar de gemeente Amsterdam, waar hij werkte als bestuursadviseur en – voorlichter voor het college van Burgemeester en Wethouders.

Naast zijn professionele werkzaamheden is Fouad altijd actief geweest in het maatschappelijk middenveld. Zo was hij onder meer lid van de RvT van omroepvereniging VARA en RvT Vereniging Openbaar Onderwijs. Fouad werd in mei 2007 stadsdeelwethouder in Amsterdam West waar hij onderwijs, jeugd, zorg, welzijn, wijkaanpak, werkgelegenheid en cultuur in zijn portefeuille had.

In 2011 werkte hij als zelfstandig ondernemer. Hij adviseert gemeenten en instellingen op het gebied van het sociaal domein. In die hoedanigheid was hij als directeur verbonden aan Connect Initiatieven. Een organisatie die in opdracht van lokale overheden en het Openbaar Ministerie werkt met overlast gevende jongeren.

Na zes maanden gemeenteraadslid in Haarlemmermeer, vertrok Fouad in 2014 naar Culemborg om daar als wethouder sociaal domein aan te slag te gaan. Hij kwam in 1999 vanuit Amsterdam wonen in Haarlemmermeer.

Op dit moment werkt hij voor de KNVB als procesbegeleider diversiteit en inclusie. Vorig jaar kwam hij samen met zijn echtgenote en twee kinderen weer terug naar Haarlemmermeer. Als fractiemedewerker zet hij zich in voor de PvdA.

Fouad heeft een brede belangstelling en affiniteit met het sociale domein. “Ik kijk er erg naar uit om met het college van B&W, gemeenteraad en niet op de laatste plaats de inwoners te werken aan onze mooie gemeente.”

advertentie
advertentie