Lezer Bob Erp wil graag dat deze gebouwen bewaard blijven voor de toekomst.
Lezer Bob Erp wil graag dat deze gebouwen bewaard blijven voor de toekomst. Pr

Pleidooi voor behoud dorps karakter Badhoevedorp

14 januari 2021 om 16:54 Overig

BADHOEVEDORP Lezer Bob Erb pleit in deze ingezonden brief om het dorpse karakter van Badhoevedorp te bewaken. “Wat kunnen we doen om het dorpsgezicht te behouden?”, vraagt hij. Aanleiding is de gevreesde sloop van twee garages aan de Schipholweg.”

Badhoevedorpers, stellen wij prijs op de gebouwen van garage Post aan de Sloterweg, evenals van garage Beatrix aan de Schipholweg? Wij wonen in een mooi dorp met maar weinig karakteristieke gebouwen. Onze kerken stammen uit de dertiger jaren, natuurlijk staan er ook twee prachtige schoolgebouwen in het dorp en ons monument is van na de oorlog. We hebben zelfs geen kerkhof.
Post is gekocht door Lidl en ik vrees dat de sloophamer wacht, zelfde angst is er over Beatrix!

Onze gemeente Haarlemmermeer is niet zo voor beschermde dorpsgezichten en deze procedures duren erg lang. Het centrum van ons dorp gaat helemaal veranderen en ondanks alle goede inspraak en prima inzet van de dorpsraad hebben we weinig invloed, de projectontwikkelaar, gaat bepalen hoe ons dorp eruit gaat zien.
Laten wij als echte bewoners van ons mooi dorp, met de riante uitbreidingen, proberen om het originele karakter van het dorp te behouden door in ieder geval deze kenmerkende ‘oude’ gebouwen voor ons dorp te behouden. We zijn toch al zo weinig “ dorps” door veel mensen van buiten ons dorp, die ergens anders werken en eigenlijk alleen maar hier slapen en dus weinig feeling met het dorp hebben en de groep ‘geboren en getogen dorpers‘ vergrijst en zien de veranderingen met lede ogen aan. De aanleg van de snelweg was een grote verandering, maar wat er nu met ons dorp gaat gebeuren is een nog veel grotere verandering. Kunnen we met zijn allen iets verzinnen om het bekende dorpsgezicht toch te behouden?

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie