Zorgmedewerkers laten zich direct massaal inenten. De eerste dag was al 'uitverkocht'.
Zorgmedewerkers laten zich direct massaal inenten. De eerste dag was al 'uitverkocht'. Ton Dijkstra

Grote drukte bij start vaccinatiecampagne Haarlemmermeer

15 januari 2021 om 10:01 Overig

SCHIPHOL Het was vrijdagochtend direct flink druk bij de start van de vaccinatiecampagne in Haarlemmermeer. Na de 45-jarige verpleeghuismedewerkster Janneke  van Zorggroep Reinalda, die stipt 8.45 uur onder belangstelling van media en burgemeester Schuurmans een inenting kreeg, stroomden de ruimtes op parkeerterrein P4 van Schiphol vol met zorgmedewerkers. Als alles volgens plan verloopt, worden per dag 300 mensen in zes ruimtes gevaccineerd. Over drie weken volgt een tweede prik en zijn ze immuun voor het virus.

Na de zorgmedewerkers die voor hun werk binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in contact komen met coronapatiënten, volgen later dit voorjaar 60-plussers zonder medicatie. Wellicht komen er dan meerdere prik-locaties bij in Haarlemmermeer, zoals sporthallen en dorpshuizen. Het tempo hangt af van de beschikbare vaccins.

Zorgmedewerkers uit de doelgroep, waaronder ook stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten, moeten zelf een afspraak maken voor de vaccinatie. Er is wel een uitnodigingsbrief van de werkgever nodig. Een afspraak voor een vaccinatie gaat via het landelijk callcenter, zeven dagen per week geopend 08.00 tot 20.00 uur. De mogelijke tijden van vaccineren in Haarlemmermeer zijn divers, er wordt zeven dagen per week gevaccineerd, ook in het weekeinde en ‘s avonds zijn, beperkt, tijdsloten beschikbaar.

De GGD benadrukt overigens dat het einde van de pandemie nog zeker niet voorbij is, en dat alle teststraten open blijven.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie