Deze kinderen willen een einde maken aan het zwerfvuil in hun wijk.
Deze kinderen willen een einde maken aan het zwerfvuil in hun wijk. Pr

Kinderen trekken al prikkend eigen Hoofddorpse woonwijk door

17 januari 2021 om 10:43 Overig

HOOFDDORP Tarik en Thijs, beiden woonachtig op de Van den Berghlaan in Hoofddorp, ergeren zich enorm aan het zwerfafval op straat. Nu zij in de lockdown ook nog eens een grote dosis energie over hebben, willen ze heel graag de handen uit de mouwen steken door actief te gaan prikken in de buurt. Zij hebben een mail gestuurd naar de NMCX om te vragen of ze enkele grijpers mochten lenen. Dat mocht! Wendy van de NMCX vond het een goed plan en heeft de leengrijpers persoonlijk bij de jongens thuis bezorgd.

Zaterdag 16 januari om 12.00 gingen de toppers Tarik, Thijs, Irit, Jim en Eveline en wat moeders aan de slag, nog net voor het ging sneeuwen. Handen uit de mouwen en volle goed moed gestart bij het speeltuintje bij hun achter, daarna al prikkend de route vervolgd langs de scholen, langs de sloot erachter en via het Cockpad weer terug.

Anderhalf uur later en zes gevulde afvalzakken verder sloten de kinderen moe, kou-kleumend, maar zeer voldaan hun project af. De opbrengt was enorm! Heel veel papier, plastic, lege flessen, zakjes, boekjes, blikjes, een deel van een vlaggenmast, kapotte voetballen, sigarettenpeuken, pizzadozen, waanzinnig veel mondkapjes, vuurwerkresten en nog zoveel meer..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie