De Wilsonstraat in Pax heeft veel groen en water.
De Wilsonstraat in Pax heeft veel groen en water. Google

‘Landjepik’ Wilsonstraat Hoofddorp wordt teruggedraaid

18 januari 2021 om 14:50 Overig

HOOFDDORP Bewoners van de Wilsonstraat in Hoofddorp kunnen een gratis stuk grond op hun buik schrijven. De gemeenteraad stemde vorige week unaniem tegen het, wegens grote onderhoudskosten, opgeven van een lap groen aan de overkant van een sloot. Jordy Schaap van Forza noemde het ‘landjepik’.

De gemeente is in de problemen gekomen nadat de bewoner van een hoekwoning van de straat in de wijk Pax eerder grond bij zijn woning kocht. Daardoor werd een hele strook moeilijk te bereiken. Als de gemeente de grond bij de vijf aansluitende huizen zou willen onderhouden, is er een bootje nodig. Een dure grap. 

Reden voor burgemeester Schuurmans om in dit uitzonderlijke geval de raad te vragen de grond maar weg te geven. Temeer ook omdat van de bewoners geen enkele medewerking valt te verwachten, ze kunnen de stukjes groen nu al net zo makkelijk als eigen grond gebruiken. Opties om hen de grond te laten huren totdat het huis zou worden verkocht waarbij de nieuwe bewoner dan wel zou moeten kopen, zijn van de hand gewezen. 

Over het aankopen van de gemeentegrond viel al helemaal niet te praten. Het gaat om bijna 300 vierkante meter, ter waarde van bijna 75.000 euro.

Politici stoorden zich flink aan deze houding van de gezinnen. “Weggegeven valt niet te rechtvaardigen naar andere bewoners,” was de kritiek van links tot rechts. Andere opmerkingen: “Dit schept een precedent. Oneerlijk, ongewenst en gelijke monniken, gelijke kappen.”

Het groenbeheer Haarlemmermeer krijgt er dus een flinke klus bij....

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie