Jan Modderman nam deze foto op de Zuiderdreef in Nieuw- Vennep en vraagt zich af: 'Moet je dan om het bord heen lopen?'
Jan Modderman nam deze foto op de Zuiderdreef in Nieuw- Vennep en vraagt zich af: 'Moet je dan om het bord heen lopen?' Jan Modderman

Hele waslijst aan gevaarlijke stoepen en straten, vooral in Hoofddorp

20 januari 2021 om 09:39 Overig

Hele waslijst aan gevaarlijke stoepen en straten, vooral in Hoofddorp

HOOFDDORP Koos de Vries van ChristenUnie-SGP heeft met zijn schriftelijke vragen aan B&W over de slechte staat van het voetpad langs het Liesbos een brede irritatie blootgelegd. Bij plaatsing van het interview met hem op de facebookpagina van HCnieuws kwamen liefst 38 opmerkingen, veelal van herkenning. Hierbij een greep uit andere openbare plekken die volgens de inzenders aangepakt moeten worden.

Tineke Blom: “Ze zijn het fietspad langs het Leenderbos (Hoofddorp) aan het opknappen. Bizar. Dat was nog helemaal prima. Er zijn damwanden geslagen op een deel van het voetpad en deel van het fietspad. Iedereen met een hond loopt straks op het fietspad zodat de hond op het gras kan lopen.”

Els Rombouts klaagt over de Dunantstraat (Hoofddorp) achter de nummers 14 tot en met 20. “Vorig jaar ben ik daar gestruikeld over ongelijke tegels, met als gevolg een gebroken heup.”

Renée Den Hertog: “Het laatste stuk van het fietspad dat langs de busbaan loopt vanaf winkelcentrum Toolenburg richting Bennebroekerweg is vreselijk gevaarlijk.”

Simon Troost: “De hele wijk rondom Hotel de Beurs. Kansloos met scootmobiel of rolstoel. Vooral bij de coffeeshop.”

Marleen Heinsdijk Jukkenekke: “Het fietspad Vivaldisingel Nieuw Vennep is aan vernieuwing toe. En fietspad langs Yweg tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep moet worden vernieuwd en verbreed.”

Francisco J Vigo Guijarro: “Onze hele buurt op de Mastbos 26 tot en met 31 (Hoofddorp) op het parkeerterrein en rondom het speelpleintje moet worden aangepakt.”

Margré Vervloed: “In de Söderblomstraat (Hoofddorp) is het trottoir op sommige plaatsen erg ongelijk. Waarschijnlijk komt het door de wortels van bomen en struiken in de voortuinen.”

Pieter Aardse: “Wellicht een gebroken waterafvoer heeft een verzakking veroorzaakt op Bertha von Suttnerstraat.” (Hoofddorp).

Edith Van de Poppe-Sekreve: “Nabij de scholen in Overbos zijn de paden schots en scheef door losliggende tegels, waar je ‘s avonds je benen zou kunnen breken.”

Marielle Postma-van Wallinga: “In 2019 is in Graan voor Visch de gasleiding vervangen. Als alles klaar was, zouden de straten gedaan worden. Nog geen stratenmaker gezien. Wake up gemeente. Het is nu 2021. En corona is geen excuus.”

Emma Eekhoudt: “Op de Marga Klompesingel (Hoofddorp) liggen diverse tegels los en ongelijk. Het zijn struikelblokken.”

Jacqueline Van Duin Kempe: “Op de stoep bij de Meerstede (Hoofddorp), liggen losse, schuivende tegels.”

Andere mensen klagen in het algemeen. René Remmerswaal: “Het is een zooi in de straten en wijken, de prioriteit van de gemeente ligt niet bij deze zaken.” Sander van Westreenen: “Waar in onze gemeente liggen géén losse tegels?”

Maar er gebeurt soms wel degelijk iets.... Anneke van der Putten: “Ik had laatst foto gemaakt en gestuurd naar gemeente via app BuitenBeter omdat bij het brengparkje in Vijfhuizen de grondplaten van de ondergrondse containers omhoog stonden. Daardoor was de stoep scheef en verzakt. Ik ben daar eens gevallen. Vorige week is het keurig hersteld.”

Het voetpad langs het Liesbos is volgens De Vries gevaarlijk. "Het ziet er in echt erger uit dan op een foto.'
Er lopen veel ouderen op dit punt.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie