Het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep. Als er te veel aanmeldingen zijn zal er geloot worden.
Het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep. Als er te veel aanmeldingen zijn zal er geloot worden. Google maps

Loten voor plekje op populaire middelbare school Haarlemmermeer

21 januari 2021 om 12:07 Overig

HOOFDDORP De schoolbesturen voor voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer gaan een lotingsprocedure instellen voor het komende schooljaar. Zo wordt aan de ene kant al te enthousiaste groei getemperd en kunnen minder populaire scholen alsnog voldoende leerlingen inschrijven. 

Tot op heden was het verschijnsel loting onbekend in Haarlemmermeer. De scholen hebben nog steeds de ambitie leerlingen en ouders de vrije keuze te geven. Met een geprofileerd aanbod van en door de scholen in Haarlemmermeer is er ook echt iets te kiezen. Tegelijkertijd is in de afgelopen jaren ook duidelijk geworden dat de vrijheid van keuze ertoe leidt dat sommige scholen een te grote groei doormaken en dat andere scholen juist met een krimp te maken krijgen.

Op basis hiervan hebben de besturen de conclusie getrokken dat vrije schoolkeuze helaas geen houdbare situatie meer is en loting noodzakelijk is om leerlingenstromen te reguleren. Bij eventuele over-aanmelding op een school wordt een lotingsprocedure gestart totdat alle leerlingen zijn geplaatst op de school van hun eerste, tweede of derde keuze.

Ouders en leerlingen krijgen half februari een inschrijfformulier dat ze 15 maart ingeleverd moeten hebben. Scholen die te maken krijgen met over-aanmelding, gaan over tot loting onder toezicht van een notaris totdat alle leerlingen zijn geplaatst. Alle aangemelde leerlingen krijgen op 24 maart te horen op welke school zij geplaatst zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie