De politie kent geen pardon met boetes voor de avondklok.
De politie kent geen pardon met boetes voor de avondklok. 4wdtravel

Correctie: eerste ‘klokboete’ Hoofddorp al om 21.01 uur op tien stappen van huis...

26 januari 2021 om 12:10 Overig

HOOFDDORP De politie toont geen pardon met overtreders van de avondklok. Een jongeman kreeg op de eerste dag van ingang al om één minuut over negen een boete.

Dit weekeinde berichtte HCnieuws nog over de eerste avondklok-bekeuring die werd gegeven aan een vader met zoontje in een Mercedes. Dat was om kwart over negen. Maar de 23-jarige Hoofddorper Timo werd nog sneller beboet: een minuutje na het ingaan van de maatregel. En dat op enkele meters van zijn huis in Floriande, eiland 11.

Zijn moeder Sandra: “Hij kwam net van een date af. Doordat een aantal stoplichten tegen zat, was hij ietsje te laat. Toevallig stonden er twee agenten in de straat, wat die daar deden is niet duidelijk want het is hier altijd erg rustig. Mijn zoon werd aangesproken, waarbij hij wees op zijn huis waar hij heen ging. Ik had de indruk dat de jongste van de twee agenten het genoeg vond een waarschuwing te geven, maar zijn oudere collega zei, nee, hij is te laat. Zonder pardon werd er een boete uitgereikt.”

“Ik begrijp wel dat regels moeten worden nageleefd, maar dit is toch wel ietsje overdreven?” Extra sneu is volgens zijn moeder dat Timo juist iemand is die zich keurig aan de regels houdt en nog nooit een boete voor wat dan ook heeft gekregen. “Hij zit in een kleine vriendenkring op HBO-niveau. Het zijn voorbeeldige jongens, ik vind ze soms wel eens te netjes. Timo is altijd op tijd. Er zit geen kwaad of agressiviteit bij. Ook in dit geval niet, terwijl je je kan voorstellen dat iemand in zo’n geval boos wordt. De boete van 95 euro is voor hem een heel bedrag, maar hij zal hem ongetwijfeld gewoon betalen.”

Overigens is het niet bekend hoeveel boetes er al zijn uitgedeeld in Hoofddorp.  ”De cijfers worden landelijk gedeeld en niet per gemeente”, laat een politiewoordvoerder weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie