Initiatiefnemer Miranda: 'Er komen bijna dagelijks producten binnen.'
Initiatiefnemer Miranda: 'Er komen bijna dagelijks producten binnen.' pr

Tweede inzamelpunt voor Prakkie Hoofddorp

27 januari 2021 om 11:11 Overig

HOOFDDORP. Er doen zoveel mensen een beroep op Prakkie Hoofddorp dat er een tweede inzamelpunt is geopend. Naast Birkholm 88 kunnen er ook spullen worden ingeleverd op de Etta Palmstraat 220, ook in Hoofddorp.

Prakkie Hoofddorp is in 2019 opgericht om voedselverspilling tegen te gaan door teveel gemaakte maaltijden door te geven. Het is inmiddels gegroeid tot het ondersteunen van gezinnen die het financieel zwaar hebben. Noem het een alternatieve voedselbank.

Initiatiefnemer Miranda: "Tien weken geleden begonnen wij met hulp te bieden aan de 'verborgen armoede' in Haarlemmermeer. Bij de eerste uitdeeldag in november waren er ongeveer tien gezinnen die bij ons een pakketje met groente/fruit en brood haalden. Compleet verrast en geëmotioneerd waren we bij het zien van de blijde gezichten. Voor ons was dit de beslissing, hier gaan we mee door. We willen meer gezinnen helpen. Maar hoe pak je dit aan? Dat was onze eerste vraag. Maar al snel kwam alles in een stroomversnelling op gang. Van meerdere kanten kregen we donaties. Zowel van bedrijven als van particulieren uit de Haarlemmermeer."

"De aandacht in de media werd door vele als positief opgepakt, en zo kwamen en komen bijna dagelijks producten binnen. Bakkerij Gorthuis voorziet ons nu wekelijks van brood, De Maaltijdshop doneert regelmatig maaltijden, ook Hoogvliet uit Hoofddorp en een islamitische winkel uit Hoofddorp steunen ons, evenals bedrijven die eenmalig een donatie doen, zoals Action Zwanenburg, Sein Cruquius en Kinepolis Hoofddorp. Nu kunnen we wekelijks zestig gezinnen helpen."

"Het aantal particulieren wat spullen doneert is na de feestdagen wel afgenomen. Hopelijk weten ze ons toch weer te vinden. Daarom hebben wij een extra inzamelpunt gemaakt in Hoofddorp, waar houdbare voedingsmiddelen, verzorgingsproducten of schoonmaakmiddelen gebracht kunnen worden.

Weer informatie is te vinden op https://prakkiehoofddorp.wixsite.com/hulp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie