Deze meiden hebben de deelscooters al ontdekt.
Deze meiden hebben de deelscooters al ontdekt. pr

75 Hoofddorpse deelscooters passen in trend ‘van bezit naar gebruik’

30 januari 2021 om 11:01 Overig

HOOFDDORP De groene elektrische deelscooters van GO Sharing zijn vanaf donderdag te vinden in Hoofddorp. Het bedrijf heeft 75 deelscooters in de stad geplaatst, die via een app gebruikt kunnen worden.

De deelscooters van GO Sharing bieden volgens de producent een gemakkelijke, leuke en duurzame manier om van A naar B te reizen. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100 procent elektrisch. De batterijen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen.

"We zien steeds vaker een verschuiving van bezit naar gebruik. En een verschuiving van fossiel naar elektrisch. Met de komst van de e-scooters worden deze trends samengevoegd en dat vind ik mooi." zegt Marja Ruigrok, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Haarlemmermeer.

Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de groene dienst. De scooters zijn te gebruiken wanneer men wil en er hoeft alleen betaald te worden voor de minuten die met de scooters worden gereden. Eerder dit jaar heeft GO Sharing deelscooters geplaatst in buurtgemeente Haarlem. Met de komst van de deeldienst in Hoofddorp is het mogelijk om tussen beide steden het deelvervoer te gebruiken.


Raymon Pouwels, CEO van GO sharing. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebesteding voor parkeerplaatsen."

Bij GO Sharing betaalt de klant 2 euro registratiekosten en daarna een vast tarief vanaf 23 cent per minuut.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie