Op de kaart is Abbenes vergeten. Het ligt dichtbij de windmolen.
Op de kaart is Abbenes vergeten. Het ligt dichtbij de windmolen. pr

‘Abbenes wordt weer eens vergeten door de gemeente’

29 januari 2021 om 13:21 Overig

ABBENES Aan ambtenaren en B&W van de gemeente: ‘Abbenes is een dorp in Haarlemmermeer. Volg vanuit het gemeentehuis de Hoofdvaart richting zuiden en u komt er vanzelf doorheen’. Deze ietwat plagende routebeschrijving met een serieuze achtergrond geeft Ineke den Ouden. Zij miste haar woonplaats woensdag op een paginagrootte advertentie ‘Zonneakkers en windmolens’ in Witte Weekblad.

“De windmolens moeten, inspraak van bewoners was niet mogelijk, in het zuiden van de Haarlemmermeer komen. Dat is dus heel dicht bij Abbenes. Echter Abbenes staat op de kaart in de advertentie helemaal niet ingetekend. En dat is niet de eerste keer. Alleen bij het verzenden van de gemeentelijke belastingaanslagen weet men vanuit Hoofddorp Abbenes te vinden. En nu ook als terrein om windmolens te plaatsen. Voor het overige wordt Abbenes vergeten.”

Reactie van de gemeente: ‘We zijn Abbenes niet vergeten, er is een selectie gemaakt van dorpsnamen voor de context, zodat niet de hele kaart vol zou staan met woorden. Het merendeel van de namen staat er niet op.’

Abbenes bestaat wel degelijk.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie