Hier wil Antoine Visser ook snel staan.
Hier wil Antoine Visser ook snel staan. Ton Dijkstra

Zieke Venneper vreest voor zijn leven als hij niet snel wordt ingeënt

29 januari 2021 om 16:10 Overig

NIEUW-VENNEP Antoine Visser kijkt met gemengde gevoelens naar de eerste artikelen in het Witte Weekblad over vaccinaties. De 53-jarige Venneper krijgt binnenkort een nieuwe inwendige morfinepomp, maar vreest voor een corona-infectie tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis. Niet alleen voor hem, ook voor zijn zieke dochter kan die dodelijk zijn. “Waarom kunnen ze voor mij geen uitzondering maken en voorrang geven?” vraag hij zich af.

Visser: “Het is natuurlijk fantastisch dat deze mensen zijn gevaccineerd, echter kijk ik er een beetje met een dubbel gevoel naar. Ik ben tien jaar geleden op mijn werk arbeidsongeschikt geraakt en heb meerdere zware rugoperaties ondergaan. Sinds 2014 leef ik met een inwendige morfinepomp. Deze gaat zeven jaar mee. Hij moet vervangen worden, en wel nog voor dat ik aan de beurt ben om gevaccineerd te worden. Tevens hebben wij een dochter met een immuun-defect voor luchtgedragen virussen.”

“Ik heb de GGD gebeld met de vraag of ik als uitzondering samen met mijn gezin vóór mijn operatie gevaccineerd worden, zodat mijn operatie veilig doorgang kan vinden, en dat mijn vrouw en dochter dus ook veilig zijn als ik weer thuis kom. In het ziekenhuis zeggen ze, iedereen op de OK is gevaccineerd, dus veilig. Maar hier slaat men een stap over. Ondanks dat je gevaccineerd bent, kan je het virus toch bij je dragen.”

De zieke Venneper doet het in zijn broek om de ingreep plaats te laten vinden zonder vaccinatie. “Een besmetting in het ziekenhuis heb je zo opgelopen, en vooral voor onze dochter is het levensbedreigend. Ik ben tot aan het ministerie van volksgezondheid gegaan, maar loop elke keer tegen een hele grote muur aan. Ik moet de operatie door laten gaan, want als de pomp er mee stopt, kan er nooit meer een nieuwe in. Er zullen ongetwijfeld meerdere mensen in zo’n zelfde situatie zitten. Er is totaal geen rekening gehouden met uitzonderlijke situaties, echt bizar dit.”

De GGD laat in een reactie weten dat het beleid in dezen niet door de GGD bepaald en zij niet gaan over uitzonderingsgevallen. Een woordvoerder: “Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport bepaalt wie er wanneer gevaccineerd mag worden. Op dit moment zijn dat alleen zorgprofessionals en ouderen van 90-plus, en binnenkort die van 85-plus.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie