Er zijn al 4300 zorgprofessionals gevaccineerd.
Er zijn al 4300 zorgprofessionals gevaccineerd. Ton Dijkstra

GGD is gestart met vaccineren 90-plussers, 85-plus deze week

31 januari 2021 om 11:18 Overig

HAARLEMMERMEER GGD Kennemerland is afgelopen week gestart met het vaccineren van thuiswonende ouderen. Door de huisarts aangemerkte thuiswonende 90-plussers die mobiel genoeg zijn om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken, ontvingen vanaf dinsdag 26 januari een uitnodiging van hun eigen huisarts.

Thuiswonende ouderen in de leeftijd tussen 85 en 90 jaar krijgen vanaf eind deze week een uitnodiging voor vaccinatie bij de GGD via het RIVM. Het uitnodigen van deze groep inwoners gebeurt gefaseerd, dit in samenhang met levering van vaccins. Mobiele ouderen worden gevaccineerd op de XL-locatie bij Schiphol.

Inmiddels heeft GGD Kennemerland 345 90-plussers gevaccineerd met de eerste prik. In totaal zijn er tot nu toe ruim 4300 zorgprofessionals gevaccineerd.

In de week van 21 tot en met 27 januari zijn er 8383 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Dit zijn er 219 meer dan de week ervoor (de cijfers van afgelopen week zijn gecorrigeerd). Daarvan waren 656 (8,2 procent) uitslagen positief. Een lichte daling ten opzichte van afgelopen week.

GGD Kennemerland benadrukt dat het belangrijk is dat inwoners zich ook bij milde klachten laten testen. Er is voldoende testcapaciteit en de uitslag is snel beschikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie