Grietje en dochter Netty praten met burgemeester Schuurmans (boven)
Grietje en dochter Netty praten met burgemeester Schuurmans (boven) eigen foto

IJzeren discipline maakt van Grietje de oudste van Haarlemmermeer

6 februari 2021 om 14:14 Overig

ZWANENBURG Niet roken, niet drinken, gezond eten en veel bewegen. Met deze ijzeren dicipline is Grietje Voogel-Bakx de oudste van Haarlemmermeer geworden. Zaterdag mocht ze 104 kaarsjes uitblazen. Grietje werd onder andere gefeliciteerd door burgemeester Marianne Schuurmans die een FaceTime gesprek met haar hield.

Grietje is een echte Amsterdamse, uit de Jordaan. Ze was 55 jaar zeer gelukkig getrouwd met haar lieve man, maar hij is 21 jaar geleden overleden. Ze woont nu in Eigen Huis in Zwanenburg. Ze heeft twee kinderen, Jan en Netty (Netty staat op de foto) vier kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Ze is gezond, hoort en ziet goed en onthoudt nog alles. Maar bovenal is ze levenslustig, dankbaar en zeer opgewekt.

Ze heeft veel geklaverjast dus misschien is ze daarom zo helder gebleven. Maar ze heeft ook goede genen. Schuurmans, die vorig jaar nog gewoon op bezoek kwam: “Ik ben trots op onze oudste inwoonster. Volgend jaar wordt ze 105 en dan gaan we er een feestje van maken. Dat heb ik haar beloofd.”
De burgemeester roept iedereen die in de buurt is een felicitatiekaartje in de bus te stoppen, ze is toch ons aller oudste! Het adres is verzorgingshuis Eigen Haard, Sparrenlaan 1a19 1161 VE Zwanenburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie