Afbeelding
Ogen foto

Chaos in Badhoevedorp door ouders die kind naar school brengen

11 februari 2021 om 08:15 Overig

BADHOEVEDORP Niet alleen in Nieuw-Vennep ook in Badhoevedorp heerst er ‘s ochtends vroeg een verkeerschaos door ouders die hun kinderen massaal naar school brengen. Bewoners hebben hiervoor gewaarschuwd en trokken enkele maanden geleden aan de bel bij de gemeente.

Pascal Peetoom diende bijvoorbeeld een bezwaarschrift in, evenals een aantal andere bezorgde Badhoevedorpers. “De verkeerschaos wordt veroorzaakt doordat de Rietveldschool, gesitueerd aan de andere kant van Badhoevedorp, aan het verbouwen Is. De ruim 600 kinderen worden ergens anders ondergebracht, voor een groot deel in een tijdelijk schoolgebouw tussen de Plesmanschool en de Burgemeester Amersfoordtschool. De overige kinderen zijn ondergebracht in die twee scholen. Buurtbewoners zagen al de verkeerschaos al aankomen, en hebben daarom bezwaarschriften ingediend. Maar daar is nog niets mee gedaan. Jammer. De bouw van het tijdelijk schoolgebouw was nog niet gestart en er waren andere oplossingen die deze verkeerschaos had kunnen voorkomen.”

Ze weet wat er gedaan kan worden aan de verkeersonveilige situatie. “Er moet een stoplicht komen bij het zebrapad op de Pa Verkuijllaan. Maandag werd daar al al bijna iemand aangereden (zie bijgevoegde foto, red). Er moet echt iets gebeuren om deze situatie veilig te maken voor alle schoolgaande kinderen, ouders en buurtbewoners.”

Voetgangers komen in de knel op et zebrapad.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie