De kruising van de N196 met de Fokkerweg in Haarlemmermeer krijgt een nieuwe indeling.
De kruising van de N196 met de Fokkerweg in Haarlemmermeer krijgt een nieuwe indeling. pr

Verkeersoverlast door afsluiting N196 tussen Fokkerweg en A4

Overig

HOOFDDORP De provincie werkt vanaf 23 februari aan de kruising van de N196 met de Fokkerweg in Haarlemmermeer. Hiervoor wordt de N196 vanaf de A4 tot de Fokkerweg afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de N201 en moet rekening houden met extra reistijd. De omleiding geldt tot eind april.

De provincie maakt een nieuwe kruising op de N196/Fokkerweg. Om de kruising bij de Fokkerweg veilig te kunnen maken en de directe omgeving bereikbaar te houden, legt de aannemer een tijdelijke rotonde aan op de huidige kruising N196/Fokkerweg. Hiervoor wordt in de avond en nacht van 22 februari (20.00 uur) tot dinsdag 23 februari (06.00 uur) en dinsdag 23 februari (20.00 uur) tot woensdag 24 februari (06.00 uur) de kruising geheel afgesloten voor verkeer. Ook de N196 is voor verkeer afgesloten vanaf de A4 naar de Fokkerweg en vanaf de Van Cleeffkade naar de Fokkerweg.

Op dinsdag 23 februari van 06.00 uur tot 20.00 uur en vanaf woensdag 24 februari tot eind april 2021 blijft de N196 tussen de A4 en de Fokkerweg afgesloten voor verkeer. Bestemmingsverkeer kan dan wel vanaf de Van Cleefkade de Fokkerweg bereiken. Fietsverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Tijdens het werk aan de kruising bij nachtelijke afsluitingen en van 23 februari tot eind april 2021 volgt het verkeer van en naar Aalsmeer de route via de N201. Het is dan mogelijk om via de Zwarteweg of via de Oosteinderweg Aalsmeer in en uit te rijden.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Het moet zorgen voor een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. Eind 2021 moet het werk klaar zijn.

advertentie