Het voormalige Pionier Bolsterrein. Er is nu meer geld om hier sociale woningbouw te plaatsen.
Het voormalige Pionier Bolsterrein. Er is nu meer geld om hier sociale woningbouw te plaatsen. Piet van Straalen

Rijk springt bij: snel meer sociale woningbouw in Nieuw-Vennep

18 februari 2021 om 14:10 Overig

NIEUW-VENNEP Voor het project Pionier-Bols in Nieuw-Vennep krijgt Haarlemmermeer veel geld van het Rijk om te versnellen met de bouw van ruim 2.000 woningen. Het rijk kondigde vorig jaar één miljard euro beschikbaar te stellen voor een woningbouwimpuls. Haarlemmermeer krijgt daar een deel van.

“Dit is heel belangrijk voor Nieuw-Vennep. Zonder het geld van het Ministerie van Binnenlandse Zaken was het niet gelukt om de helft van de woningen in de betaalbare sector te bouwen” zegt wethouder Jurgen Nobel.

De bouw van deze woningen sluit aan bij het woonbeleid van de gemeente Haarlemmermeer om op deze locatie in een zogeheten ‘centrum stedelijk woonmilieu’ te bouwen met kleinere appartementen, waarvan de helft in de betaalbare sector. Er is een grote vraag naar deze woningen in de gemeente en in Nieuw-Vennep, zeker bij jongeren, starters, ouderen en kleinere huishoudens. Al dit jaar wordt gestart met de bouw van 136 woningen in het Westerdreefkwartier.

Het Pionier-Bols terrein is een verouderd bedrijventerrein. Door de centrale ligging in Nieuw-Vennep is de locatie geschikt voor woningbouw. De verandering naar meer wonen en minder bedrijven gaat nu langzaam beginnen. Een deel van de bedrijfsgebouwen wordt gesloopt en vervangen door vooral woningbouw. Een ander deel van de bedrijven kan blijven. Hierdoor ontstaat geleidelijk een gemengd woon-werkgebied. Het is een binnenstedelijke transformatie, dus het kenmerkende polderlandschap zal hiermee niet aangetast worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie