"Je hebt een terreinwagen nodig om er te kunnen rijden."
"Je hebt een terreinwagen nodig om er te kunnen rijden." Eigen foto

Bewoners naar ombudsman wegens slechte toegangsweg Tudor Gardens

20 februari 2021 om 14:03 Overig

HOOFDDORP Bewoners van van nieuwbouwwijk Tudor Gardens stappen naar de Nationale Ombudsman vanwege de deplorabele staat van de toegangsweg. "Je hebt een terreinwagen nodig om er te kunnen rijden."

In 2019 is de bouw van Tudor Gardens van start gegaan, een luxe wijkje met veel vrijstaande woningen en geschakelde villa’s, ruim opgezet en voorzien van veel groen. Deels gelegen aan de Hoofdweg en deels aan de Bennebroekerweg. Volgens bewoner Dennis Stuik is het veel te smalle, onverharde gedeelte van de toegangsweg naar de wijk bezaaid met kuilen 'waar onze Duitse buren op het strand jaloers op zouden zijn'.

"Na een aantal jaar gebruik te hebben moeten maken van een tijdelijke onverharde onacceptabele toegangsweg, ligt er een deels geasfalteerde weg. De problemen zijn echter verre van verholpen. Het is zelfs zo erg geworden dat je alleen nog maar met een terreinwagen fatsoenlijk de wijk kunt bereiken."

"We hebben met een aantal bewoners een zoektocht gestart naar de verantwoordelijke hiervoor, maar dat wordt vrijwel onmogelijk gemaakt. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Iedereen die er ook maar een beetje mee te maken heeft wijst naar elkaar, met als gevolg dat de beloofde verharde weg er nog steeds niet ligt."

De bewoner heeft foto's gemaakt en deze doorgestuurd naar de nationale ombudsman. "Ik verwacht over vier weken antwoord. Wellicht dat deze iets meer voor elkaar krijgt dan wij als gewone bewoners van het mooie Tudor Gardens."

 Sommige kuilen zijn behoorlijk diep.
Een deel is geasfalteerd.
Bij droog weer valt het nog mee.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie