Ali B. was net eerder dan Anouk om zich om te draaien voor Alyssa.
Ali B. was net eerder dan Anouk om zich om te draaien voor Alyssa. Eigen foto

Alyssa van Ommeren uit Badhoevedorp in liveshow Voice of Holland

21 februari 2021 om 14:27 Overig

BADHOEVEDORP De getalenteerde 16-jarige Alyssa uit Badhoevedorp overleefde vrijdag ook de vierde en de op één na laatste knock-out ronde van de Voice of Holland. In de Blind Auditions draaide alleen Ali B. voor haar geweldige vertolking van Best Part van zangeres H.E.R., maar toen Anouk hoorde dat Alyssa pas 16 was, had ze spijt als haren op haar hoofd.

Daarna begon het avontuur pas echt. De gebruikelijke ’battle’ werd dit jaar vooraf gegaan aan een keiharde ‘pre-battle’ die Alyssa glansrijk overleefde met ‘If the world was ending’ van JP Sax. Ook de echte battle met dezelfde ballad werd overtuigend door dit talent gewonnen.

En toen stond ze ineens in de knock-out ronde van de Voice of Holland. Het programma dat mede door de lock-down en de avondklok betere kijkcijfers haalt dan ooit, is natuurlijk een droompodium voor deze jonge zangeres. Afgelopen vrijdag stond de VWO-studente opnieuw op het strijdtoneel en ook nu weer met een miljoenen publiek voor de tv. Daar zong ze een weergaloze versie van het uit 1938 stammende ‘Somewhereover the rainbow’. De originele zangeres, Judy Garland zou vast trots geweest zijn op Alyssa. En met dit gevoelige optreden, die zelfs bij Ali B betraande ogen veroorzaakte, is ze door naar de volgende ronde samen met haar andere teamgenoot, KLM-stewardess Nienke Fitters.

Sinds haar optreden van afgelopen week met twee miljoen kijkers is ze hot op social media. Duizenden nieuwe volgers op haar eigen Instagramaccount en haar fan-accounts. Ook op Facebook van familie en vrienden zijn overspoeld met felicitaties. Op You Tube worden haar optredens massaal teruggekeken. Ook de andere media weten haar inmiddels te bereiken. Zo was ze inmiddels op RTL–boulevard en op de radio zal ze binnenkort ook te horen zijn.

En dus is Alyssa inmiddels aanbeland in de begeerde live-shows. Nu zal het niet alleen afhangen van de coaches, maar ook van de kijkers, die vanaf dat moment mogen gaan stemmen. Alyssa vertrouwt op haar talent, maar het zou geweldig zijn als de inwoners van Badhoevedorp en Haarlemmermeer massaal voor haar gaan stemmen. Van de support van haar medeleerlingen van het Keizer Karel College in Amstelveen is ze al verzekerd. Volgende week is er nog één knock out ronde en vanaf 2 maart is er dan de live show vanaf 20.00 uur op RTL 4.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie