Machteld Spiekman: “Het aanbod van de cursussen is heel breed.
Machteld Spiekman: “Het aanbod van de cursussen is heel breed." Eigen foto

Positieve reacties op online activiteiten Bibliotheek Haarlemmermeer

27 februari 2021 om 11:44 Overig

HAARLEMMERMEER De deuren van de Bibliotheek Haarlemmermeer zijn nog gesloten, maar dat betekent niet dat mensen stil hoeven te zitten. Er zijn veel online activiteiten die mensen kunnen doen en er kan nog gelezen worden. Machteld Spiekman werkt al meer dan tien jaar voor de Bibliotheek Haarlemmermeer en houdt zich vooral bezig met de digitale Bibliotheek.


Nieuw dit jaar zijn de online cursussen. Leden van de Bibliotheek kunnen gratis lessen volgen. “Het aanbod van de cursussen is heel breed, van psychologie tot fotografie en van vormgeving tot sociale media. Het is diepgaand en er zit geen limiet op het aantal cursussen dat je mag volgen. Er is voor ieder wat wils”, meldt Machteld. De cursussen worden aangeboden door Soofos en GoodHabitz.

 Machteld houdt zich ook bezig met de TijdschriftenBieb, die ook nieuw is dit jaar. “De TijdschriftenBieb is een app die je kunt downloaden en er staan zestien populaire tijdschriften in. Alle edities vanaf begin 2020 staan erop en kun je lezen en ook dit is gratis voor onze leden.”

Ondanks dat de bibliotheek dicht is, is de AfhaalBieb wel geopend. “Klanten kunnen boeken reserveren via de mail en op afspraak hun boeken afhalen. Dit voorkomt rijen, want de AfhaalBieb is heel populair. De klanten zijn blij dat ze nog kunnen lezen en dat is ook belangrijk, voor zowel jong als oud. De bibliotheek heeft een positief imago”, aldus Machteld.

Het online aanbod van de Bibliotheek Haarlemmermeer is heel groot en veelzijdig. Machteld: “De online bibliotheek is altijd open. Er is een enorm aanbod aan e-books, luisterboeken en digitale prentenboeken. Maar ook zijn er allerlei filmpjes te bekijken, boekentips, recensies en we bieden informatie via de jeugdbibliotheek, voor werkstukken en spreekbeurten. Ook kan je gratis theorie-examens oefenen voor je rijbewijs. Dat vind ik ontzettend leuk en is heel handig. Verder hebben we allerlei aanbod voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie, en is er aanbod voor slechtzienden. Dit is allemaal gratis voor onze leden en elk jaar wordt het aanbod vernieuwd.”

De bibliotheek ontvangt veel positieve reacties van klanten. Machteld: “Klanten zijn blij dat ze gebruik kunnen blijven maken van het aanbod. Ze vinden het leuk dat er veel online activiteiten zijn. Er is met creativiteit veel invulling aan gegeven. De werkplekken, een krantje lezen of een koffieochtend in de bieb worden wel gemist. Maar we richten ons allemaal op wat wel kan.”

 “Houd zelf de website goed in de gaten, schrijf je in en maak gebruik van alles wat de bibliotheek aanbiedt. Er is voor iedereen wat te doen!”

Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie