Het oogt rustig op de Betsy Perkstraat, maar schijn bedriegt.
Het oogt rustig op de Betsy Perkstraat, maar schijn bedriegt. Google

Buren Betsy Perkstraat in Hoofddorp worden gék van huis vol Polen

24 februari 2021 om 14:11 Overig

HOOFDDORP Bewoner René wordt gék van zijn buren op de Betsy Perkstraat 58. Het gaat om Poolse werknemers van een bouwbedrijf uit Cruquius. Hij heeft zijn hoop gevestigd op actie van de gemeente.

René: “Sinds drie tot vier jaar is het huis naast ons verhuurd aan een bouwbedrijf dat het volstopt met Polen. Uit onderzoek blijkt dat deze Polen niet staan ingeschreven, en geen familie van elkaar zijn, en dat terwijl ik door de coronaregels maar één persoon buiten het gezin mag uitnodigen.”

“In het begin hebben we gewoon aangebeld en gevraagd of het iets normaler kan. Maar elke twee tot vier weken wordt een gedeelte van de groep gewisseld. Dan begint de ellende opnieuw en moeten hen opnieuw aanspreken. Toen dat niet werkte zijn we naar het gemeentehuis gegaan om beklag te doen. Ze zeiden dat zij er niets aan konden doen en wij naar de politie moesten voordat het uit de hand zou lopen.”

WIJKAGENT “De wijkagent is op verzoek langs geweest voor een gesprek met ons en de Polen. Hij vertelde dat er niemand stond ingeschreven en het huis wordt gehuurd door een bouwbedrijf uit Cruquius. Ook die huurder hebben we meerdere malen gebeld. Dan is het vaak twee tot vier weken stil, maar daarna begint het weer. Je kan gewoon niet met acht volwassenen in een dergelijk huis wonen en overlast veroorzaken terwijl er allemaal ‘normale gezinnen’ om je heen wonen.”

Afgelopen donderdag was het volgens René opnieuw raak. “Ze waren buiten herrie aan het maken, en dat om 23.30 uur. We willen graag leven zonder teveel overlast. Iedereen heeft wel eens een feestje, maar dit is te gek. Ze hebben ook diverse fitnesspullen staan en laten regelmatig het gewicht vallen of schieten wat een enorme klap geeft. Ik heb nu weer twee keer een klacht ingediend bij de gemeente, die deed vooralsnog niets, maar hebben toegezegd volgende week poolshoogte te komen nemen.”

De gemeente bevestigt dat er volgende week een controleur langs komt. 

GEEN MELDINGEN Bij het bouwbedrijf uit Cruquius  laat men weten dat het om vijf of zes Poolse werknemers gaat. De verhuurder van het pand is echter in het buitenland en nog niet bereikbaar voor commentaar. De politie geeft aan dat er geen meldingen bekend zijn wat betreft geluidsoverlast op de Betsy Perkstraat. “Het kan zijn dat de bewoners dit bij de wijkagent hebben gemeld, maar het staat in ieder geval niet geregistreerd in onze systemen, “ laat een woordvoerder weten.

BUURTBEMIDDELING Nelleke van Wonderen van BuurtBemiddeling kan niet aangeven of haar organisatie bij dit conflict in actie is gekomen. “BuurtBemiddeling is vertrouwelijk en wij delen nooit informatie met derden. Inwoners kunnen mij bellen en dan kan ik met hen bespreken wat de mogelijkheden zijn. BuurtBemiddeling is gericht op verbetering, en soms herstel in communicatie. In burenconflicten zijn er vaak invullingen en aannames. Pas wanneer je met elkaar goed in gesprek kan gaan, kun je toetsen of het klopt. Ik zeg ook vaak dat we niet elkaars gedachten kunnen lezen. Het is belangrijk dat de ander weet wat bepaalde situaties met je doen, zodat er misschien begrip kan ontstaan voor elkaars ervaringen en gevoelens.”

“BuurtBemiddeling vermeldt daarom niet wat de wens van de ene buur naar de andere buur is, omdat we niet de boodschapper zijn. Om alle wensen te bespreken, krijgen de bewoners daarom de kans in het bemiddelingsgesprek, met ondersteuning van de onafhankelijke (vrijwillige) buurtbemiddelaars.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie