Afbeelding
Pixabay

Extra vriendelijk personeel voor coronatest kinderen

28 februari 2021 om 16:59 Overig



HAARLEMMERMEER Omdat wordt verwacht dat meer kinderen zich moeten laten testen, heeft GGD Kennemerland op de testlocatie bij Schiphol twee speciale kinderteststraten ingericht. Hier werkt extra kindvriendelijk personeel en er is extra aandacht besteed aan de aankleding. Ook ontvangen kinderen na afloop een dapperheidsdiploma.

De rukte wordt verwacht wordt dat meer kinderen omdat de scholen weer open zijn.  Kinderen die naar de basisschool gaan, moeten thuisblijven en zich laten testen bij klachten. Dit geldt zowel bij milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als bij zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid). Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat kinderen zich de komende tijd meer laten testen.
Heeft iemand in een klas van een kind corona? De GGD adviseert dan wie er in quarantaine moet. Vaak is dat de hele groep of klas. Het kind moet dan 10 dagen in quarantaine en kan na 5 dagen getest worden. Is de testuitslag negatief? Dan mag het kind weer naar buiten en naar school.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie