Hoofddorper John van Sterkenburg schrijft levensverhaal: Verhalen van opa bewaard

1 mrt, 08:31 Overig Eigen foto
John van Sterkenburg: 'Soms als ik ‘s morgens wakker werd, leek het of er een laatje werd opengetrokken en kwamen er ineens verhalen naar boven.
John van Sterkenburg: 'Soms als ik ‘s morgens wakker werd, leek het of er een laatje werd opengetrokken en kwamen er ineens verhalen naar boven."

HOOFDDORP Alleen lagere school gehad, en dan in de winter van je leven een boek schrijven. Hoofddorper John van Sterkenburg (91) deed dat: “Als je voor een dubbeltje geboren bent, kun je misschien toch wel een kwartje worden”, lacht hij. In ‘Schetsen uit het leven van een boerenjochie’ haalt de voormalige politieagent vele verhalen uit zijn jeugd op.

Waarom heeft u dit boek geschreven?

Om alles uit mijn leven nog eens te beleven of te herbeleven. Mijn neef Joop de Vries heeft enkele jaren terug al een boek geschreven: ‘De kroniek van een boerenfamilie’, en mijn kleindochter Chan vond het zo jammer als de verhalen van haar opa verloren zouden gaan, dus vroeg ze mij om alles gewoon op te schrijven.

Wanneer bent u begonnen?

PREMIUM
Afbeelding
Overig 5 uur geleden Kerken sluiten? Niet doen! Rob Mascini pleit voor open kerken
PREMIUM
Afbeelding
Overig 14 aug, 08:00 Meer economische diversiteit nodig
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 aug, 09:00 Overzicht indeling voetbalclubs Haarlemmermeer: drukte op zaterdag speeldag
PREMIUM
Afbeelding
Overig 12 aug, 09:00 Groen en water meer met elkaar in verbinding brengen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 11 aug, 09:46 Voorstanders vuurwerkverbod in de minderheid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 10 aug, 09:00 Bij klimaat en energie geven we zelf het goede voorbeeld

Mis niks, lees alles van Hoofddorp


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Hoofddorp en omliggende plaatsen met HCnieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van HCnieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Hoofddorp.