Hoofddorp groeit straks naar 100.000 inwoners
Hoofddorp groeit straks naar 100.000 inwoners Joop Touw

Wethouders praten via Facebook over uitbreiding stadscentrum Hoofddorp

1 maart 2021 om 12:38 Overig

HOOFDDORP Het stadscentrum van Hoofddorp gaat flink op de schop. Er komen 5.000 nieuwe woningen, met op de begane grond winkels, horeca en andere voorzieningen. Daardoor zal Hoofddorp veranderen in een meer stedelijke, moderne stad. Dat schept verwachtingen, maar roept ook vragen op. Waar kan ik straks parkeren? En is er voldoende groen? Deze en andere vragen beantwoorden wethouders, architecten en ambtenaren tijdens het live informatie- en vragenuur op woensdag 3 maart om 19.00 uur via Facebook.

Er is voor deze digitale oplossing gekozen, omdat fysieke informatieavonden door de coronamaatregelen nu niet kunnen. Wethouder Jurgen Nobel: “Hoofddorp verandert en heeft straks 100.000 inwoners. En aangezien het ook bijna zeker is dat de Noord/Zuidlijn doorgetrokken wordt naar Schiphol en Hoofddorp ligt de rest van de wereld binnen handbereik. Met de visie op het Stadscentrum willen we laten zien hoe het stadscentrum van Hoofddorp er volgens ons uit komt te zien.”

Wethouder Johan Rip sluit zich daarbij aan: “Hoofddorpers zien vooral kansen en kijken vooruit. Er zijn hier veel nationale en internationale bedrijven gevestigd die zorgen voor werkgelegenheid. Daar hoort een aantrekkelijk stadscentrum met stedelijke allure bij en dat creëren we hier in de komende jaren.”

Het informatie- en vragenuur is op woensdag 3 maart om 19.00 uur te volgen via de Facebookpagina van Stadscentrum Hoofddorp: https://www.facebook.com/StadscentrumHoofddorp/. Mensen kunnen reageren via de reactiemogelijkheid onder het bericht en via het WhatsAppnummer dat tijdens de uitzending in beeld is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie