Onder de noemer 'Lopend Vuur' houdt een groep demonstranten een wake .
Onder de noemer 'Lopend Vuur' houdt een groep demonstranten een wake . pr

Demonstratie voor humaan vluchtelingenbeleid op vrijdag 12 maart in Hoofddorp

2 maart 2021 om 13:38 Overig

HOOFDDORP Onder de noemer 'Lopend Vuur' houdt een groep demonstranten een wake voor humaan migratiebeleid. Op vrijdag 12 maart wordt Hoofddorp aangedaan.

Met de wake willen demonstranten voorbijgangers informeren over hoe hun stem asiel- en migratiebeleid kan beïnvloeden en aan politici laten zien dat er wel degelijk draagvlak is voor humaan migratiebeleid. In heel Nederland worden tussen 1 en 17 maart wakes en looptochten georganiseerd met hetzelfde doel. Langs verschillende routes wordt het vuur naar Den Haag gebracht.

Eline Gumbert, coördinator van de wake en de tocht in Haarlemmermeer: “Straks zijn er verkiezingen. Vluchtelingen stemmen natuurlijk niet, maar dat betekent niet dat zij er niet toe doen. Onze stem is belangrijk. Wij willen dat vluchtelingen rechtvaardig en humaan behandeld worden, en dat ook onze politici in Den Haag zich daarvoor inzetten. Die boodschap verspreiden we als een lopend vuur door Nederland.”

Het vuur komt vanuit Haarlem op vrijdag 12 maart om 16 uur aan op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Hier wordt de wake gehouden. Op zaterdag 13 maart om 8 uur vertrekt het vuur weer vanaf het Raadhuisplein in Hoofddorp en wordt lopend naar de volgende locatie gebracht, in Noordwijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie