Ook bijvoorbeeld yogastudio’s hebben enorm te lijden onde coronabeperkingen.
Ook bijvoorbeeld yogastudio’s hebben enorm te lijden onde coronabeperkingen. Pixabay

VVD wil in Haarlemmermeer bredere steun voor sport

6 maart 2021 om 17:25 Overig

HOOFDDORP Veel sportverenigingen hebben aangegeven dat zij in financieel zwaar weer zitten. Er komen vanuit het Rijk middelen vrij voor de vitale sportinfrastructuur (240 miljoen) en ter bevordering van welzijn en leefstijl (200 miljoen). VVD Haarlemmermeer wil graag van het college weten hoe deze middelen voor onze gemeente gaan worden ingezet en heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

Woordvoerder sport uit de Haarlemmermeerse fractie Katrijn Kliphuis: “Verenigingen lopen inkomsten uit de kantine en overige activiteiten mis door de coronamaatregelen. Te betalen contributies aan de bond en huur zijn daardoor een extra grote last. Voor de huur is reeds een compensatieregeling opgesteld vanuit het kabinet. We moeten kijken hoe we de nu vrijgekomen middelen kunnen inzetten om onze verenigingen verder te ontlasten.”

“Niet alle sportondernemers zijn aangesloten bij een sportbond of komen hier voor in aanmerking omdat ze een andere rechtsvorm hebben. Denk hierbij aan Yoga-, Pilates-, Fitness- en dansstudio’s. Ze hebben echter wel met dezelfde situatie te maken. Deze ondernemers dragen niet alleen bij aan het ondernemersklimaat, maar ook aan de fysieke en mentale gezondheid van onze inwoners.“

Collega raadslid Trudie van ’t Hull-Bettink (woordvoerder economische zaken binnen de fractie): “Met veel creativiteit en energie slaan onze sportondernemers zich door de coronacrisis. Dit door hun aanbod corona-proof en vaak digitaal te blijven aanbieden. Hun deelnemers, onze inwoners, weten hen te vinden en kunnen laagdrempelig aan sportactiviteiten deelnemen. Laten we deze creativiteit en het netwerk van onze sportondernemers dan ook benutten om met de beschikbaar gekomen middelen ook het laatste stukje crisis door te komen.”

Het kabinet heeft toegezegd 200 miljoen vrij te maken voor welzijn en leefstijl. Kliphuis: “Niet al deze ondernemers kwamen in aanmerking voor steun, soms ook juist omdat ze een beperkte omzet bleven draaien door het aanbieden van corona-proof diensten. Om ervoor te zorgen dat een zo groot mogelijk deel van onze inwoners bereikt wordt met de extra middelen, lijkt het de VVD van toegevoegde waarde om zoveel gebruik te maken van de bestaande aanbieders op het gebied van welzijn en leefstijl.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie