De compost wordt per vrachtwagen gebracht.
De compost wordt per vrachtwagen gebracht. pr

Meerlanden brengt gratis compost naar moes-, volks- en schooltuin

18 maart 2021 om 08:25 Overig

HAARLEMMERMEER Meerlanden bezorgt Goede Vrijdag (2 april) gratis compost bij buurtmoestuinen, volkstuincomplexen en schooltuinen. De actie vindt plaats in het kader van de Dag van de Moestuin.


Het idee voor deze actie ontsproot op de Landelijke Compostdag, waarop medewerkers van Meerlanden doorgaans in vijftien gemeenten gratis meer dan 50.000 zakken MeerCompost uitdelen. Zowel in 2020 als in 2021 is deze landelijke actiedag geannuleerd. Toch bleef onder moestuinders vraag naar de natuurlijke compost uit organisch keuken- en tuinafval en etensresten. Daarom besloot Meerlanden dit corona-proof evenement ook dit jaar toch door te laten gaan.

“Moestuinieren is de laatste jaren steeds populairder. Sinds de coronacrisis heeft dit helemaal een vlucht genomen. Wat is ook mooier dan samen met je gezin of bijvoorbeeld klasgenoten je eigen groenten en fruit te telen en op te eten? Zo pluk je letterlijk de vruchten van het scheiden van GFT en Etensresten,” aldus Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden.

De uitdeelactie geldt voor de regio waar Meerlanden GFT en Etensresten verwerkt. Moestuinders die in aanmerking willen komen voor maximaal 4 m3 MeerCompost moeten uiterlijk 27 maart een e-mail naar sturen moestuinendag@meerlanden.nl. Maximaal 30 initiatieven komen in aanmerking voor de gratis compost, op volgorde van aanmelding. Meerlanden stort de compost met een vrachtwagen op goed te bereiken plekken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie