Zeep op de voorruit van een ongewenste bezoeker.
Zeep op de voorruit van een ongewenste bezoeker. Eigen foto

Parkeeroverlast Buitenkaag: ‘Er zijn ergere dingen in de wereld’

20 maart 2021 om 11:35 Overig

BUITENKAAG Er zijn ergere dingen in de wereld. Dat is de boodschap van Gerard die, liefst anoniem zijn verhaal wil vertellen over de parkeeroverlast die in Buitenkaag ervaren wordt. ”Bewoners reageren nogal ongepast”, vindt hij.

“Regelmatig lees ik nieuws over het dorp Buitenkaag en dan met name over de parkeerproblematiek en bijbehorende overlast. Deze is ontstaan door een tekort aan parkeerplaatsen bij Royal Van Lent gevestigd op de Kaag. Deze prachtige scheepswerf bestaat al meer dan 170 jaar en medewerkers parkeren al die tijd inderdaad in Buitenkaag. Op Kaag zelf is hiervoor geen plek.”

“Er is een grote parkeerplaats gerealiseerd aan de rand van Buitenkaag waar het overgrote deel kan parkeren en als deze vol is worden de overige openbare parkeerplaatsen uiteraard gebruikt. Medewerkers van Van Lent starten hun werkdag altijd zeer vroeg maar zijn ook weer op tijd weg waardoor bewoners hun parkeerplek eigenlijk niet kwijtraken omdat de meeste bewoners dan nog niet vertrokken naar eigen werklocatie of andere bezigheden.”

“Bovendien heeft het overgrote deel van de bewoners een eigen parkeer plek(ken) op hun werf naast/voor hun woonhuis. Bewoners die over meerdere auto’s/busjes beschikken zetten deze zelf op de stoep (zie foto) terwijl men zelf een spandoek ophangt met de tekst ‘Buitenkaag is geen parkeerterrein’.”

“Bewoners claimen openbare parkeerplaatsen door er oranje pionnen neer te zetten (zie foto), stoelen of ander materiaal; evenals rood/witte linten om een heel terrein af te zetten (parkeerterrein naast de kerk). Ook bekrassen ze auto’s, smeren ze zeep op voorruiten (zie foto), strooien ze punaises op de grote parkeerplaats of zetten ze auto’s klem. Nogal ongepast!”

“In de artikelen wordt gesproken over zwerfafval. Overal in heel Nederland ligt zwerfafval (helaas) maar in Buitenkaag valt het reuze mee. Bewoners zelf zetten zelf behoorlijk veel grofvuil bij de brengparkjes in Buitenkaag (matrassen, kerstbomen, stellages, lampen, kinderspeelgoed, groot materiaal zoals hout, staal, zelfs hele bankstellen (zie foto).”

“De overlast zoals wildplassen, agressie, geluidsoverlast van muziek of dichtslaande portieren is nogal overdreven. Bij een tewaterlating van een nieuw jacht is er inderdaad meer publiek/genodigden en dergelijke op de been. Dit is hooguit een a twee keer per jaar en het laatste jaar helemaal niet ivm Covid-19. Bij een dergelijke festiviteit zijn het ook de bewoners van Buitenkaag die komen kijken naar dit prachtige spektakel (wat natuurlijk niet verboden is).”

“Er is nu en enquête geweest om informatie te verzamelen over de combinatie Kaagdorp en Buitenkaag. Een deel heeft niet gereageerd op deze enquête omdat zij het er niet mee eens zijn en waarschijnlijk is een deel hiervan ook werkzaam (geweest) bij Van Lent. Bewoners van Buitenkaag weten dat ze wonen bij een groot bedrijf waarbij woon-werk verkeer en parkeren gebruikelijk is. Men moet zich niet zo irriteren en zich een beetje erbij neerleggen. Er zijn ergere dingen in de wereld.”

Met borden wordt kenbaar gemaakt dat Buitenkaag geen parkeerplaats is.
Met pionnen worden parkeerplekken afgezet.
Bankstellen om automobilisten te weren.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie