Museum CRASH in het fort bij Aalsmeerderbrug.
Museum CRASH in het fort bij Aalsmeerderbrug. Joop Touw

Museum CRASH als praktijktest weer even open

1 april 2021 om 09:00 Overig

HAAREMMERMEER Op 9, 10 en 11 april is het CRASH Luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45 open voor publiek. Het museum neemt die dagen deel aan een kleinschalige praktijktest van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De praktijktest, een zogenaamde 'fieldlab', is bedoeld om te onderzoeken hoe op termijn musea weer veilig en verantwoord open kunnen.

Wethouder Marja Ruigrok is enthousiast over dit nieuws: “Fantastisch dat we nu ook in Haarlemmermeer meedoen met een fieldlab. Hoe meer we leren, hoe meer zicht op het weer veilig genieten van evenementen en cultuur.”

Het museum is alle drie de dagen toegankelijk van 11:00 uur tot 16:00 uur maar alleen voor bezoekers die een negatieve sneltest, van maximaal 40 uur oud, kunnen tonen. Daarnaast gelden de regels van het RIVM en moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen.

Voor deze tijdelijke opening heeft CRASH een speciaal programma opgesteld. Vrijdag 9 en zondag 11 april houdt Rick Franke om 11.00 uur en om 13.00 uur de lezing: ’Liefde in de Tweede Wereldoorlog’. Een indringend verhaal over liefde en risico’s.
Zaterdag 10 april 2021 houdt Peter de Raaf om 11.00 uur en om 13.00 uur de lezing: “Vliegparken in West Nederland’’. Toen de Duitsers in mei 1940 Nederland binnenvielen, stonden de 125 operationele vliegtuigen van de Luchtvaart Afdeling LVA verspreid over acht vliegparken. Waar waren al deze vliegparken? Wat speelde zich daar af en wat herinnert nu nog aan die vliegparken?

Het aantal bezoekers is beperkt. Vooraf reserveren voor een bezoek aan het museum of een lezing is noodzakelijk. Reserveren kan via www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie