"Ik doe dit omdat ik het leuk vindt", zegt kunstenaar Leo Richardson.
"Ik doe dit omdat ik het leuk vindt", zegt kunstenaar Leo Richardson. KEES VAN DER VEER

Bollen worden narcissen en Leo blijft gewoon dichten

3 april 2021 om 09:37 Overig

HOOFDDORP Met op de achtergrond een veld vol ontluikende narcissen is aan de Spieringweg een fraai stukje poëzie te vinden. Het lofdicht gaat over de groei, bloei en vergankelijkheid van de bloembol en is afkomstig van de bekende stemacteur Leo Richardson uit Hoofddorp die het doek samen met bollenteler Rob van Haaster aan de rand van het veld heeft neergezet. Na het eerste gedicht dat een maand geleden is geplaatst (zie foto onder), is het donderdag vervangen door het actuele deel 2.

Leo: “Vorig jaar rond deze tijd was er weer een ’Tafelen tussen de Tulpen;’ evenement gepland: een samenwerkingsverband tussen restaurant het Fort in Vijfhuizen en bollenteler Van Haaster aan de Spieringweg. Ik zou voor het eerst het geheel larderen met thematische gedichten, zowel in het pop-up restaurant als in het veld.”

“Door de corona is het er allemaal niet van gekomen, maar het idee van de gedichten bleef en in samenspraak met Rob van Haaster heb ik een maand geleden een gedicht op een doek van ruim drie bij één meter bij hem in het veld geplaatst. Deze heb ik donderdag vervangen door een ander gedicht over hetzelfde thema. Het is de bedoeling om vanaf nu elke lente twee nieuwe gedichten te plaatsen, allemaal onder het motto dat de kunst van de bollenteelt prima hand-in-hand gaat met de dichtkunst.”

Leo is meer plekken in de te polder te voorzien van leuke gedichten. Ook op Landgoed Kleine Vennep van boer Dirk Molenaar komen gedichten, onder andere over de naastgelegen Calatrava-brug, en ook een aantal van de zogenaamde ‘Verhalenpalen’ in de polder worden voorzien van een gedicht van zijn hand. 

“Ik doe dit omdat ik het leuk vindt”, zegt de kunstenaar. “Gewoon voor de lol, en dat kunnen we wel gebruiken in deze vervelende periode. We kunnen best wat schoonheid in de openbare ruimte gebruiken. En getuige de vele auto’s die bij het doek aan de Spieringweg stoppen, ben ik niet de enige.” 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie